Implantati

zobni implantati

Zobni implantati zamenjajo zobne korenine. Implantat zagotavlja trdno osnovo za fiksne (stalne) ali zamenljive nadomestne zobe in so narejeni tako, da se ujemajo z vašimi naravnimi zobmi.

Zobni implantati imajo veliko prednosti, vključno z:

Izboljšan videz

Zobni implantati imajo enak videz in se občutijo enako, kot vaši lastni zobje. Zobni implantati so zasnovani tako, da se spajajo s kostjo in ostanejo za stalno.

Izboljšano udobje.

Ker postanejo del vas, zobni implantati preprečujejo neudobje, ki ga povzročajo zobne proteze.

Izboljšana samozavest.

Zobni implantati vam povrnejo nasmeh in izboljšujejo samozavest.

Vzdržljivost.

Zobni implantati so izredno vzdržljivi in imajo dolgo življenjsko dobo. Ob dobri negi se veliko vsadkov ohrani celo življenje.

Izboljšan govor.

Zaradi zobnih protez, ki se slabo prilegajo, zobje lahko zdrsnejo v usta, kar povzroča, da med govorom momljate ali nerazločno izgovarjate besede. Zaradi zobnih vsadkov vam med govorom ni potrebno skrbeti, da bi vam zobje zdrsnili v usta.

Enostavno prehranjevanje.

Zobne proteze, ki se gibljejo in drsijo, vam lahko otežujejo prehranjevanje. Zobni vsadki delujejo kot vaši lastni zobje in vam omogočajo, da vašo najljubšo hrano jeste samozavestno in brez bolečin.

Izboljšana higiena ustne votline.

Zobni implantati vam omogočajo ohranitev števila vaših lastnih zob, kar ni mogoče pri mostičkih za podporo zob. Ker sosednjih zob ni potrebno spremeniti, več vaših zob ostane nedotaknjenih, kar dolgoročno izboljšuje zdravje ustne votline.

Prikladnost.

Odstranljive zobne proteze so prav to: snemljive. Pri zobnih vsadkih ni neprijetnega odstranjevanja, kar je lastnost zobnih protez, prav tako pa ni potrebe po neprijetnih lepilih, da jih zadržite na svojem mestu.

Zobni implantati imajo različno stopnjo uspešnosti, odvisna pa je od mesta namestitve implantata v čeljusti. Na splošno imajo zobni implantati vse do 98% stopnjo uspešnosti. Z ustrezno ustno nego se vsadki lahko ohranijo celo življenje.

zobni implantati

V večini primerov so zobni implantati primerni za vsakogar, ki je dovolj zdrav za rutinsko zobno ekstrakcijo ali oralno kirurgijo. Pacienti morajo imeti zdrave dlesni in dovolj kosti, ki drži implantat. Prav tako morajo imeti dobro higieno ustne votline in morajo redno obiskovati zobozdravnika. Težki kadilci, ljudje, ki trpijo za kroničnimi boleznimi – kot je sladkorna bolezen ali srčna bolezen – ali pacienti, pri katerih je bila opravljena radioterapija na glavi/vratu, morajo biti ocenjeni individualno. Cena je različna, v osnovi pa se giblje od okoli 500 EUR naprej (zobni implantat cena). Cena je lahko višja, če se odločimo za bolj kvalitetni implantat.

Preden vstavimo zobni implantat, je prvi korak razvoj individualnega načrta zdravljenja. Pri načrtu se upoštevajo vaše posebne potrebe, izdela pa ga skupina strokovnjakov, ki so posebno usposobljeni in izkušeni na področju oralne kirurgije in obnovitvenega zobozdravstva. Ta skupinski pristop zagotavlja koordinirano nego, ki je osnovana za implantat, ki je za vas najboljši.

Implantat zobne korenine, ki je majhen stebriček narejen iz titana, je nameščen v kostni žep manjkajočega zoba. Ko se čeljustna kost celi, se zaraste okoli kovinskega stebrička vsadka in se varno zasidra v čeljust. Proces zdravljenja lahko traja od šest do dvanajst tednov.

Ko so zobni implantati povezani s čeljustno kostjo, je majhen povezovalni stebriček – imenovan opornik – pritrjen na implantat in tako varno drži zob. Za izdelavo nove korenine ali zoba vaš zobozdravnik naredi odtis vaših zob in izdela model vašega ugriza (tako so ujeti vsi vaši zobje, njihova vrsta in porazdelitev). Na tem modelu je osnovana nova korenina ali zob. Nadomestni zob, imenovan krona, je nato pritrjena na opornik.

Vaš zobozdravnik bo barvo novih zob uskladil z barvo vaših naravnih zob. Ker je zobni implantat zavarovan v vaši čeljusti, je videz in občutenje nadomestnih zob enak vašim naravnim zobem.

Večina oseb, ki je dobila zobni implantat poroča, da so med postopkom občutili zelo malo neudobja. Med postopkom se lahko uporabi lokalna anestezija. Večina pacientov omeni, da je ob vgradnji zobnega implantata čutila manj bolečin, kot pri ekstrakciji zob.

Zobni implantati potrebujejo enako nego, kot pravi zobje, vključno s ščetkanjem, nitkanjem in rednimi pregledi pri zobozdravniku.

zobni implantati cena

Izpolnite obrazec in prejeli boste 17 neobvezujočih ponudb Doktor 1A zobozdravnikov. 

Strinjam se s splošnimi pogoji. (označite okence)

Leave a Reply

Implantati 2.60/5 (52.00%) 10 votes