ALL ON 4

ALL on 4

Zobni vsadki so namenjeni vsem, ki želijo nadomestiti manjkajoči zob
Razvoj tehnologije v dentalni medicini in implantologiji je ponudilo kvalitetno rešitev za ljudi, ki ostanejo brez svojih zob – implantat oziroma zobni vsadek. Implantati so v večini primerov narejeni iz titana. Gre za biološko najbolj sprejemljivo kovino, ki ne povzroča nobenih reakcij ali alergij. Je zelo trden in biološki material, ki v vlogi zobnega implantata prevzame funkcijo zdrave zobne korenine. All on 4 je revolucionarni pristop, ki bi ga lahko dobesedno prevedli kot »vse na 4-ih zobeh«.
Ste že slišali za All on 4?
All on 4

Kot je že razumljeno iz prevoda, so pri tej metodi vstavljeni 4 zobni vsadki. Tovrstna rešitev je pomagala številnim ljudem, da lahko namesto klasične mobilne proteze nosijo fiksno protezo.
Metoda all on 4 je idealna rešitev za brezzobo čeljust pri osebi, ki je skozi leta izgubila vse zobe ali pa so zobje v tako slabem stanju, da je edina opcija, da se jih izpuli in nadomesti s fiksno protezo. All on four je prava izbira za tiste, ki se mučijo s klasično zobno protezo in se nanjo nikakor ne morejo privaditi. Pri klasičnih, mobilnih protezah se je ljudem težko navaditi na umetno nebo, ki je mnogim neugodno, prav tako pa je tudi samo žvečenje precej nefunkcionalno. Medtem, ko all on 4 ponuja popolno uživanje v hrani, estetsko popolnost in brezhiben nasmeh.

Kako sploh poteka vstavitev all on 4?

1

PRVA FAZA

V prvi fazi se tako vstavijo 4 zobni vsadki, kar traja približno 45 minut. Nato pacient čaka 3 – 6 mesecev, da se zaključi proces osteointegracije. Z drugimi besedami: pacient počaka, da se implantati uspešno vrastejo v kost in da implantat dobi ustrezno stabilnost. Toliko časa telo potrebuje, da v celoti absorbira implantat. V vmesni fazi osteointegracije lahko nosi tudi začasno mobilno protezo, da ni brez zob.Zelo pomembno pa je poudariti, da se mora pacient nekaj dni izogibati težkemu delu, intenzivnim športnim dejavnostim, opustiti mora kajenje, pitje kave, alkohola (vsaj zmanjšati na minimum). Prav tako mora nekaj dni rane hladiti in se izogibati vroči hrani ali pijači.

2

DRUGA FAZA

Ko minejo trije oziroma šest mesecev od vstavitve implantatov je čas za drugo fazo. Pacient se vrne v ordinacijo na kontrolo. Na zobne implantate se mu doda nadgradnjo (abutment), ki povezuje zobni vsadek s končno prevleko. Dokončno se dogovori tudi o materialu, vrsti ter ceni. Vzame se odtis za končno protetično rešitev. Ta faza traja približno 30 – 40 minut.

3

TRETJA FAZA

Čez nekaj dni nastopi zadnji termin, kjer se pacientu pritrdi all on four. S tem je terapija implantacije končana. Takoj po končanem procesu all on four lahko pacient normalno govori, pije in jé.

All on 4 metoda predstavlja popolno rešitev na štirih zobnih vsadkih, proces je relativno hiter in minimalno invaziven. Dva implantata se vstavita ravno, ostala dva malo pod kotom. Celoten proces all on 4 se izvaja pod lokalno anestezijo. Pacientom pa je seveda najpomembnejše, da je to dokončna rešitev za njihovo brezzobo čeljust.
All on 4 - druga faza - vstavitev nadgradnje

Že imate izbranega zobozdravnika, ki vam bo izdelal all on four?
Če ga še nimate, potem se soočate z veliko dilemo: Katerega zobozdravnika izbrati?
Komu lahko zaupate? Kako ga lahko preverite?

Obrnite se na agencijo Doktor 1A!

Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov.

Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane
zobozdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško zdravstveno storitev.

POMEMBNO! Za razliko od zobnih protez, ki se morajo menjati vsakih nekaj let zaradi propadanja čeljustnih kosti, je metoda all on 4 trajna rešitev, ki nudi brezskrbno uživanje v žvečenju hrane in nasmehu. Prav tako je vzdrževanje higiene pri all on 4 – ju lažje kot pri posameznih zobnih mostičkih.

Pomembno pa je poudariti, da je rešitev all on four primerna res samo v situaciji, ko pacient nima več svojih zob. Velika prednost all on 4 je, da je lahko doživljenjska rešitev, vendar mora pacient vzdrževati dobro ustno higieno zobnih implantatov in hoditi na redne kontrole. Te kontrole se morajo izvajati enkrat na pol leta, ali vsaj enkrat letno.

Torej, v katerih primerih je metoda all on 4 prava rešitev?
 • v primeru, ko smo brez vseh zob;
 • v primeru, da je ostalo samo nekaj zob, ki se majejo in jih je potrebno izpuliti;
 • pri pacientih, ki imajo zobe, ki jih ni več možno zdraviti, niti preobleči v protetiko;
All on 4 na spodnji čeljusti
Katere so prednosti all on 4?

Mnogo ljudi je še vedno strah besede implantat, prav tako se ustrašijo besedne tvorbe all on 4, predvsem zato, ker gre pomisleke okoli tujka v ustih, predpostavljajo, da gre za boleč postopek, nenazadnje pa jih prestraši tudi all on 4 cena. Na tej točki je potrebno poznati tudi prednosti all on four metode:

  • enostavna in relativno hitra rešitev brez številnih nepotrebnih obiskov zobozdravnika,
  • občutek pravih zob, ko žvečimo hrano, saj gre za fiksno protetiko, ki nima neba,
  • zobna proteza med hranjenjem, govorom, kihanjem ne pada dol,
  • enostavno čiščenje (ščetkica za zobe, zobna pasta, tekočina za izpiranje),
  • vstavljeni implantati preprečujejo propadanje čeljustne kosti,
  • ni žuljenja dlesni, ker pri all on 4 ni umetnega neba kot je pri klasični protezi,
  • minimalni čas celjenja po vstavitvi zobnih implantatov,
  • pred spanjem ni potrebno jemati proteze iz ust,
  • ni potrebno uporabljati lepila kot pri mobilnih protezah.
Kako pri all on 4 protezah skrbeti za ustno higieno?
Kot smo že omenili, je pri all on 4 protezah potrebno uporabljati zobno ščetko in zobno pasto kot pri naravnih zobeh. Področje okoli zobnih implantatov je potrebno očistiti še z medzobno ščetkico. Prav tako se priporoča uporaba zobne prhe, ki odstrani zobne obloge na tistih delih, ki jih z običajno zobno ščetko težko dosežemo. Glede na to, da je all on 4 most iz enega kosa, nima med zobmi posameznih razmikov. Na redni letni kontroli pa se zobni most all on 4 po potrebni tudi sname in se naredi profesionalno čiščenje.
Je all on 4 cena res relativno ugodna?

All on 4 cena je vedno odvisna od znamke in od same ordinacije. Na trgu je ogromno različnih znamk, med najbolj znanimi so Osstem Hiossen, Straumann, Nobel Biocare, Astra Tech, itd. All on 4 cene se med seboj razlikujejo saj imajo za seboj različne dolgoletne študije, številne inovacije in patente. »All on 4 cena« je pogosto prvi pomislek pri odločitvi pacienta za all on four rešitev. Če pa pogledate na stvar drugače je All on 4 cena v primerjavi z ostalimi rešitvami po posameznih zobnih mostičkih relativno ugodna, saj gre pri all on 4 rešitvi za trajno rešitev za celotno čeljust.

Ljudje pogosto podležemo napisom »all on 4 akcija«, vendar je potrebno biti previden komu bomo zaupali svoje zdravje in preveriti, če se pod oglasi z vsebino »all on 4 akcija« ne skrivajo kakšni ne kvalitetni materiali in neprofesionalni pristopi.

All on 4 metoda je svetovno uspešen pristop k celostnem urejanju ustne votline, ljudem vrne nasmeh na obraz in omogoči lažje opravljanje vseh osnovnih funkcij. Pozabite na svoje stare proteze, ki izpadajo medtem, ko jeste ali govorite. Povrnite si kakovost življenja in bodite samozavestni s fiksno protezo all on 4.

Še vedno iščete ustreznega specialista?

Doktor 1A – prava pot do doživljenjsko lepega nasmeha z all on four!

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev.

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!

Spletna stran podjetja Doktor 1A uporablja piškotke in druge tehnologije, s katerimi skrbi za vašo zasebnost, zanesljivost in varnost spletnega mesta ter za zagotovitev najboljše uporabniške izkušnje na spletni strani. S potrditvijo se strinjate tudi s Splošnimi pogoji.