fbpx

CENIK ZOBOZDRAVSTVENIH STORITEV

Cenik

cene
Cenik zobozdravstvenih storitev prilagaja vsaka ordinacija posebej. Cenik zobozdravstvenih storitev Ljubljana pa je eden izmed najbolj pogostih pojmov, ki jih posamezniki iščejo po spletu.
Zakaj se cenik zobozdravstvenih storitev razlikuje med seboj?

Cenik zobozdravstvenih storitev se med seboj razlikuje po vrsti materiala, ki se uporablja. Na primer že pri osnovni storitvi, kot je zalivka. Lahko je bela zalivka (iz fosfatnih, kompozitnih materialov), lahko pa je amalgamska. Višina zneska je torej odvisna od materiala do površina zoba in nenazadnje od izvajalca. Cenik zobozdravstvenih storitev je različnih tudi zaradi velikosti ordinacij, najema prostorov, od lokacije (cenik zobozdravstvenih storitev Ljubljana je zagotovo drugačen od cenika zobozdravstvenih storitev na podeželju oziroma v manjših krajih)!

Preverite cenik zobozdravstvenih storitev

Cenik zobozdravstvenih storitev – seznam

Standardno vzdrževanje zdravja ustne votline zajema predvsem: čiščenje zobnega kamna, izdelava nekaj zalivk, koreninsko zdravljenje zoba ali nekomplicirano estetsko ureditev (sprednjih) zob. Prav tako kakšne zobne luske, nadomestitev dveh zob z implantatoma in izdelava dveh mostičkov spadajo na seznam »cenik zobozdravstvenih storitev«.

Po raziskavah četrtina Slovencev za mnoge zobozdravstvene storitve plačuje iz svojega žepa. Cenik zobozdravstvenih storitev za preventivno nego, protetiko in predvsem za nadstandardne materiale je lahko drag. Ljudje pa pogosto naredijo napako, ker predolgo odlašajo z obiskom. Ko se pojavijo manjše težave bodisi; skelenje zoba, karies, vnete dlesni, krvaveče dlesni, slab zadah in ostale podobne, se ljudje tolažijo, da gre za prehlad, za spremembo vremena, včasih se izgovarjajo celo, da so krive hormonske težave. Vendar se je že takrat pametno odpraviti na preventivni pregled, da zobozdravnik oceni trenutno situacijo. Tako bo svetoval tudi vsak profesionalni zobozdravnik. S takim ravnanjem bo hvaležna tudi denarnica. Kajti dlje časa, kot b odlašali, bolj se bodo zadeve komplicirale in težave bodo večje in se razširile še na ostala tkiva.

Priporoča se narediti kakšno sliko ortopan vsaj na dve leti, da se stanje kontrolira in, da je pod budnim očesom dobrega in zanesljivega zobozdravnika. Znano je, da ljudje včasih rajši potrpijo, vendar se to pri zobeh nikakor ne splača, saj se ve kakšen je cenik zobozdravstveni storitev. 

Zaradi kopičenja obveznosti, obveznosti v službenem času, pestrega življenjskega sloga včasih pozabljajo na pomembnost zdravja zob in zdravja nasploh. Je pa redna skrb za zobe zelo koristna naložba in kar je zelo pomembno; mnogo bolj ugodna. Tako je potrebno učiti tudi otroke. Učiti jih je potrebno, da morajo veliko pozornosti posvečati preventivnim pregledom, predvsem pa seveda dobri ustni higieni. Skrb za ustno votlino tudi pozitivno vpliva na splošno zdravje.

Raziskave so pokazale, da je v mladinskih zobnih ambulantah nekje 13% pregledov preventivnih, medtem, ko je pri odraslih tega samo okoli 1%. Zaskrbljujoč je podatek, da se ljudje na pregled oziroma na obisk k zobozdravniku odpravijo šele, ko je prisotna bolečina, skelenje oziroma, ko se zob maje. Med najpogostejše zobozdravstvene storitve iz seznama (cenik zobozdravstvenih storitev) spadajo plombiranje, protetika zob in čiščenje zobnega kamna.
Cenik zobozdravstvenih storitev – razdelitev

Na ceniku zobozdravstvenih storitev so načeloma navedene cene vseh storitev, ki jih posamezna zobozdravstvena ordinacija oziroma zobozdravstveni center opravlja.

Po navadi se delijo na več skupin:

 • Preventiva (prvi pregled, načrt terapije, branje ortopana)
 • Diagnostika (ortopan slika, CBCT – 3D slikanje, …)
 • Zdravljenje zoba – endodontija (koreninsko zdravljenje, zdravljenje kanala, zdravilo … )
 • Konzervativa (enoploskovne zalivke, dvoploskovne zalivke, večploskovne zalivke, nadgradnja z zatičkom, odstanjevanje zobnega kamna, puliranje zob…)
 • Puljenje zob (enokreninska ekstrakcija, dvokoreninska ekstrakcija,
  večkoreninska ekstrakcija …)
 • Implantologija (implantat, nadgradnja, prevleka na implantatu… )
 • Beljenje zob (belilni gel, folija)
 • Fiksna protetika (kovinsko keramična prevleka, cirkonska prevleka,
  polnokeramična prevleka, keramične luske, začasna proteza, začasna zobna prevleka, inlay, onlay, …)
 • Snemna protetika (akrilatna totalna proteza, podložitev proteze, delna proteza, reparatura proteze, posebni dodatki- vezni elementi …)
 • Ortodontija (fiksni kovinski aparat, fiksni estetski zobni aparat, nevidni zobni, aparat invisalign, snemni zobni aparat, hyrax, …)
 • Parodontologija (kiretaža, inicialna terapija, recall, reženjska operacija, …)
 • Oralna kirurgija (dvig sinusnega dna, apikotomija, alveotomija, kirurško puljenje zoba, komplicirano poljenje modrostnega zoba …)

Tako ordinacije v grobem razdelijo cenik zobozdravstvenih storitev. Nekatere ustanove imajo postavke razvrščene še mnogo bolj podrobno.

Dejavniki, ki vplivajo na cenik zobozdravstevnih storitev:
 • Kakovost uporabljenih materialov (navadno so bolj kakovostni materiali preizkušeni, pacientu zagotavljajo lepši nasmeh, po navadi imajo daljšo življensko dobo in ne povzročajo težav);
 • Težavnost posega (če je primer posega/postopka težji ali bolj kompleksen je zanj potrebno več časa, da se ga uspešno reši);
 • Znanje in strokovnost zobozdravnika (strokovnjak, ki ima veliko znanja in izkušenj ima po navadi višjo ceno kot nekdo, ki ima zgolj teoretično znanje);
 • Obratovalni stroški (različno vlaganje v sodobno opremo, urejenost prostorov pomembno vpliva na višino cenika zobozdravstvenih storitev);
 • Lokacija (če je država bogata, je tudi cenik zobozdravstvenih storitev višji, predvsem kadar imamo v mislih cenik zobozdravstvenih storitev Ljubljana);
 • Dodatni strokovnjaki (ostalo osebje, ki vpliva na cenik zobozdravstvenih storitev so različni tehniki v laboratoriju, asistenti/asistentke ali drugi specialisti na področju zobozdravstva).

Pred vsako odločitvijo o izboru zobodravnika in o načinu zdravljenja se je potrebno dobro in natančno pozanimati o vseh podrobnostih. Prebrati je priporočljivo tudi cenik zobozdravstvenih storitev. Ko se ima vse potrebne informacije (kakovost storitve, cene, garancija..) nastopi čas, da se začne z iskanjem konkurenčne ponudbe (cenik zobozdravstvenih storitev) za popolnoma enak poseg s primerljivim materialom.


Preveriti je priporočljivo cenik zobozdravniških storitev pri vsaj eni konkurenci.

Cenik zobozdravstvenih storitev ni najpomembnejši

Zagotovo si mnogi težko privoščijo najdražjo zobno protetiko ali dovršen implantat iz najboljšega materiala. Cenik zobozdravstvenih storitev odigra zelo pomemben faktor, saj je cena pomembna stvar. Vendar ne sme biti to edino merilo. Kajti v primeru, da bi bila pomembna le cena in bi vsi stremeli k tisti najcenejši opciji. Vendar bi to dokaj hitro privedlo do dentalnega turizma na indijske ulice, kjer so popolnoma drugačne razmere za našo civilizacijo. Ampak cenik zobozdravstvenih storitev je precej nižji.

Pacienti se morajo zavedati, da je v mnogo potroškniških testih ugotovljeno, da poceni ni nujno najslabše. Za vsakega človeka je cena individualna stvar, obnašanje je različno in na ta način se tudi troši. Eni ljudje vse svoje prihranke porabijo za dobre avte, drugi za eksotična potovanja, spet tretji pa za zdravje, telo in zdravo prehrano.

Primerjajte cene operacij in zadovoljstvo pacientov različnih zobozdravnikov! 

Doktor 1A bo zagotovo vaša najboljša odločitev!

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev na osnovi anket pacientov po posegu

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!