fbpx

Estetska kirurgija

Estetska kirurgija
Estetska kirurgija je lepotna kirurgija, ki se izvaja na običajnih delih telesa z namenom izboljšanja videza tega dela telesa, pomladitve in omilitve znakov staranja ali zaradi zdravljenja po poškodbah, kot so opekline, vreznine, poškodbe vseh vrst, kjer je prizadeta koža povrhnjica in globji deli le te.
Sorodna veja estetski kirurgiji je rekonstruktivna kirurgija, ki je v prvi vrsti namenjena zdravljenju ter obnovi kože, obraza po poškodbah, po opeklinah, zdravljenju kosti, sklepov ali drugih bolezni. Rekonstrukcijska kirurgija zdravi kožne brazgotine, kožne tumorje ali nevarne tvorbe. Tako kot se rekonstruktivna kirurgija v prvi vrsti ukvarja z zdravljenjem in rekonstrukcijo poškodovanih delov, je na prvem mestu v svetu, ki ga pozna estetska kirurgija, estetika. Obe veji se na nekaterih mestih prekrivata, si prihajata nasproti in se dopolnjujeta kot sestri. Najbolj pogosta operacija v svetu estetske kirurgije je namreč povečava oz. preoblikovanje dojk in ta ni nujno le estetska operacija, lahko je rekonstrukcijska – predvsem ko gre za zdravljenje raka na dojki po mastektomiji (operativna odstranitev celotne dojke) zaradi rekonstrukcijskih namenov. Estetika pa je v tem istem primeru prijazna sestra, ki gre z rekonstrukcijsko kirurgijo z roko v roki.
Lepota
Lepota je sužnja hrepenenj in želja. Lepota je sla. Pravijo, da prava lepota prihaja iz srca, vendar vemo, da v svetu, kjer zunanjost ni zanemarljiva, zunanja lepota ponavadi veliko da. Tega se zaveda tudi lepotna industrija in estetska kirurgija, ki se je v zadnjih letih zelo razvila. Za lepoto iz srca je potrebno veliko delati na sebi, pri zunanji lepoti nam lahko pomaga lepotna industrija. Lepotna industrija je svet, kjer so doma lepa dekleta in lepi moški. Lepo dekle in lep fant ni iluzija, je vizija, ki vsakemu prija in je nekaj kar lahko vsak razvija. Svet ličil, oblačil, nakita, obutve in modnih dodatkov brez kiča je tisto kar nas prepriča. Lepotna kirurgija rešuje ista vprašanja, le da se bolj ob bok telesu izpostavlja. Ličila so odstranljiva, obleka je zamenljiva, medtem ko lastno telo je konstanta brez postanka – od rojstva do končnega pristanka. In zato nam je pomembno lepotna kirurgijakako zgleda, saj se z njim lotimo vsega kar nam je pomembno in v njem neprestano delujemo. Zato je odločitev o lepotni operaciji pomembna točka, pri kateri je potrebno dobro razmisliti in se odločiti z trezno glavo ter jasnimi mislimi. Estetska kirurgija je polje preobrazb obraza, transformacije telesa in če je operacija uspešna tudi preobrazba človekovega duha.
Pošljite povpraševanje sedaj!
Z 1 povpraševanjem do 11 različnih ponudb za plastično kirurgijo.
Storitve
Med najbolj pogoste storitve, ki jih pozna lepotna in estetska kirurgija tako spadajo povečava ali zmanjšanje oziorma preoblikovanje dojk, dvig dojk (mastopeksija) operacija nosu (rinoplastika), operacija vek in odprava podočnjakov (blefaroplastika), korekcija ušes (otoplastika), povečava ustnic, brade ali lic, glajenje gubic z Botoxom, pomlajevanje z hialuronsko kislino, pomlajevanje z lastno plazmo, pomlajevanje z lastno maščobo, facelifting (pomlajevanje obraza), odstranjevanje kožnih sprememb kot so kožna znamenja in izrastki ali bradavice, kemični piling, trajno odstranjevanje poraščenosti, mikrodermabrazija (piling povrhnjice kože), visia (analiza kože), lipoliza (raztapljanje maščobnih celic), kavitacija (nekirurška lipoliza ali zmanjšanje maščobe ter celulita), ginekomastika (zmanjšanje prsi pri moških), liposukcija (odstranitev določenega dela nakopičene maščobe v podkožju in izboljšanje videza tega dela telesa. Liposukcija se navadno izvaja na trebuhu, stegnih, bokih, podbradku, prsnem košu moškega), abderoplastika (odstranitev odvečne kože na trebuhu), labioplastika (zmanjšanje sramnih ustnic pri ženskah), prekomerno potenje, odstranjevanje tetovaž, zdravljenje glasilk. Ponudba je zelo barvita in možnosti, ki jih estetska kirurgija ponuja zajema praktično vse dele telesa.
Kaj lepotna kirurgija prinaša in ali kaj odnaša?

Lepotna kirurgija prinaša nov nos, nove prsi, nove veke ali ustnice, nov obraz in nov stas. In s tem posledično pride boljša nova samopodoba in boljše počutje v svojem lastnem telesu. Estetska kirurgija vpleta celo telo in celega duha vsakega posameznika. Odločitev za operacijo je stvar posameznika. Plastični kirurgi so na tem mestu v vlogi svetovalcev, ki vam bodo povedali kake so realne možnosti transformacij, ki si jih želite. Z razvojem tehnologije in uporabe 3d modelov boste na računalniškem ekranu točno videli stanje zdaj in potem. Vedno so na pladnju različne možnosti in prav je, da ste seznanjeni z vsemi. Pozanimajte se o vseh možnostih, preučite prednosti in slabosti in se nato na podlagi zadostnih informacij odločite za najbolj primerno. Zdravnik specialist, ki mu je estetska kirurgija dobro poznana, vam bo predstavil prednosti in slabosti, možne zaplete in tveganja in vam pomagal, da se boste pravilno odločili.

Vsak si na neki točki v življenju želi spremembe in odločitev za pisan nabor storitev, ki jih lepotna kirurgija ponuja, je včasih rešitev na dlani. Zunanjost ni zanemarljiva in zgodbe ter pričanja zadovoljnih pacientov, ki se jim je po lepotnih operacijah življenje obrnilo na bolje, pričajo same zase. Estetska kirurgija danes več ni nekaj oddaljenega, nekaj kar si lahko privoščijo le redki. Storitve, ki jih prinaša lepotna kirurgija so na dosegu roke za vsakogar, ki si tega zares želi. Živimo v svetu, kjer je možno praktično vse. Ta veja medicine se je tako razvila, da so marsikateri posegi o katerih so pred časom mnogi le sanjali in so bili dosegljivi le najbolj premožnim ljudem, danes na dosegu roke prav vsakemu, ki se za to odloči. Lepotna kirurgija prinaša nove podobe, nove poglede in nove priložnosti. Kaj odnaša? Dokler se ne pozanimate kaj prinaša, odnaša priložnost, da bi vedeli kaj prinaša.