IMPLANTATI

Implantati

zobna protetika
Implantat je umetni nadomestek za korenino zoba. Zobni implantati se vgrajujejo v čeljustno kost, pri tem pa služijo kot zamenjava naravne korenine. So najboljša rešitev, ki omogoča naraven videz in zobe. Njihova prednost se skriva prav v tem, da se bo lahko pacient končno spet samozavestno zasmejal, jedel, govoril ter užival v takšnih in drugačnih vsakodnevnih aktivnostih.
Zobni implantati in njihove prednosti:

Izboljšan videz

Zobni implantat se lahko po videzu, občutku in funkcionalnosti primerja z naravnim zobom.

Vzdržjivost

Zobni implantati so narejeni zato, da trajajo, saj predstavljajo trajno rešitev. Zobni mostovi so podprti z zbrušenimi zobmi in trajajo le od 7 do 10 let.

Izboljšana samozavest

Narejeni so zato, da lahko pacient uživa v svojem življenju. Ni mu več treba skrivati nasmeha in ostajati doma. Privošči si lahko športne aktivnosti, zabavo in sproščeno poje obrok v družbi.

Naraven izgled

Implantat omogoča obdržati pacientovo naravno obliko obraza in nasmeha.

Izboljšana ustna higiena

Z implantati se zaščiti naravno kost, saj preprečujejo izgubo ali propadanje dela čeljusti.

Izboljšan govor

Tudi govor bo bolj sproščen. Z implantati ni potrebnega prilagajanja pri izgovorjavi posameznih besed.

Zaščita

Zobni implantati zaščitijo zdrave zobe, saj preprečujejo premikanje zdravih zob in podobno.

Vas obiski pri zobozdravniku zaradi slabih zob spravljajo v obup? Si tudi vi želite fiksne rešitve, ki bo povečala vašo samozavest in omogočila normalno prehranjevanje? 

Potem so zobni implantati prava rešitev za vas.

Res pa je, da sta izdelava protetičnih konstrukcij, ki so podprte z implantati, ter njihovo redno vzdrževanje precej zapletena naloga. Pri tem vam lahko pomaga le izkušen zobozdravnik, specialist, ki bo z vami dobro sodeloval. Za dolgoročen uspeh so namreč pomembni redni kontrolni pregledi, pa tudi ustrezna ustna higiena.

Ste vedeli? Doktor 1A je agencija, ki vam bo priporočila samo vrhunske zobozdravnike, stomatologe ter oralne kirurge, ki si bodo za vas in za vaš problem vzeli dovolj časa ter vam temeljito prisluhnili. Zato bodo redni kontrolni pregledi za vas opravilo, ki ga ne boste čakali s strahom. V večini primerov boste lahko opravili vse storitve na enem mestu, in sicer brez dolgih čakalnih dob ter nadležnega prestavljanja terminov. Uspešno sodelovanje in garancija na uspeh sta zagotovljena!

Implantat – sestava

Na splošno so zobni implantati narejeni iz titanovega sidrišča v obliki vijaka, ki se vgradi v čeljustno kost na mestu, kjer zob manjka. Titan je biološko najbolj sprejemljiva kovina, ki ne povzroča nobene reakcije ali alergije. Gre za zelo trden in biološki material, ki v vlogi zobnega implantata prevzame funkcijo zdrave zobne korenine. Tak ovoj se zraste s kostjo, organizem pa ga ne obravnava kot tujek. Na zobni implantat se doda nadgradnjo (abutment), ki povezuje implantat s končno prevleko ali mostom. Tako implantat deluje kot naravni zob in popolnoma zamenja manjkajoče zobe, pacientu pa se povrne samozavest ter izboljša kakovost življenja.
Implantat je umetni nadomestek korenine zoba

Kdaj je implantat prava rešitev?

Implantat se ne uporablja le pri izgubi samo enega zoba, temveč tudi kombinaciji z drugimi zobmi. Tako se na primer podpre krona, zobni most in podobno.
Implantat je sestavljen iz vsadka, nadgradnje in zobne krone.

Potrebujete zobni implantat tudi vi?

Iščete primernega zobozdravnika, ki bo poseg opravil strokovno in brez bolečin? Naj vam pri tem pomaga agencija Doktor 1A! Doktor 1A se lahko pohvali s tem, da ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov. Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane zdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško zdravstveno storitev.

Implantati cena?

Zelo pogosto se med pacienti pojavi vprašanje, kakšne so implantati cena? Implantati cena je odvisna od različnih dejavnikov. Implantati cena je odvisna od materiala, ki ga uporablja ordinacija. Vedno ima pacient na voljo različne ponudnike in storitve, pri katerih se implantati cena razlikujejo. Razlikuje se tudi ali pacient išče zobni implantat Ljubljana, zobni implantat Maribor ali zobni implantat Krško. Če išče enakega ponudnika na različni lokacije se kvaliteta med seboj ne razlikuje – torej, kadar govorimo o zobni implantat Ljubljana, zobni implantat Maribor ali zobni implantat Krško. Veliko ljudi se sprašuje ali je zobni implantat akcija sploh ugodnejša od splošnih ponudb na trgu. Cena za vstavitev implantatov je v prvi vrsti odvisna od števila vsadkov, ki jih potrebujemo kot tudi znamke vsadka in samega postopka vgradnje.

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!

Zobni implantati: kako poteka njihova vgradnja?

  • Pred vgradnjo zobnega implantata je najprej potreben celotni pregled in rentgenski posnetek obeh čeljusti.
  • Na podlagi rentgenskega posnetka bo zobozdravnik ocenil kakovost kosti ter anatomijo podporne strukture. Naredil bo natančen načrt vrste ter postopka vgradnje implantatov. Pacient se pogovori tako s stomatologom kot tudi oralnim kirurgom.
  • Zobni implantati se vgradijo pod lokalno anestezijo, in sicer kirurško. Postopek je zelo hitro končan in neboleč. Najprej je potrebno izpuliti zob (če je še v čeljusti) in vgraditi vijak.
  • Nato sledi obdobje okrevanja, ki traja od 3 do 6 mesecev. V tem času se bo implantat zrasel s kostjo.
  • Po tej fazi sledi vstavljanje nadgradnje oziroma abutmenta na implantat.
  • Zadnji korak pa predstavlja postavljanje krone ali mostička.
Še vedno iščete ustreznega specialista?

Doktor 1A – prava pot do ustreznega zobnega implantata!
Naj še enkrat poudarimo vse prednosti, ki vam jih omogoča agencija Doktor 1A:

  • Izbirate lahko med bogato ponudbo preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev na osnovi anket pacientov po posegu.
  • Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.
  • Zagotavljamo vam neboleč poseg.
  • Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!