fbpx

INVISALIGN

INVISALIGN
Invisalign terapija predstavlja pravo revolucijo v ortodontiji, kjer se klasične zvezdice zamenjajo s prozornimi folijami, ki so narejene po vaših merah.

Invisalign je pravzaprav moderna tehnologija, ki zobozdravniku preko 3D virtualnih modelov pomaga prikazati natančen plan terapije, v katerem so vključene vse faze sprememb pozicije zob in prikaz končnega pričakovanega rezultata po končani terapiji.

Glede na podroben časovni načrt terapije se izdela točno določeno število folij – opornic, ki se postopoma menjajo. Te folije počasi premikajo zobe in na njih delujejo s horizontalno in vertikalno silo. Po potrebi pa invisalign folije zobe tudi rotirajo, odvisno od posameznega primera.

Invisalign opornice so prozorne, kar predstavlja veliko prednost pred klasičnimi zvezdicami. Da pa bi s tovrstno terapijo dosegli najboljši možni rezultat, se invisalign folije priporoča nositi 20 do 22 ur na dan. Pred vsakim obrokom se zobni aparat invisalign sname in se ga spravi v posebno škatlico, ki jo dobite poleg aparata. Po koncu obroka umijete zobe in plastično folijo ter si jo namestite nazaj na zobe.

Invisalign opornice so prozorne, kar predstavlja veliko prednost pred klasičnimi zvezdicami. Da pa bi s tovrstno terapijo dosegli najboljši možni rezultat, se invisalign folije priporoča nositi 20 do 22 ur na dan. Pred vsakim obrokom se zobni aparat invisalign sname in se ga spravi v posebno škatlico, ki jo dobite poleg aparata. Po koncu obroka umijete zobe in plastično folijo ter si jo namestite nazaj na zobe.
Ste primerni kandidat za zobni aparat invisalign? Iščete preverjenega ortodonta? Doktor 1A ima za vas pozitiven odgovor.
Kdo je primeren kandidat za zobni aparat invisalign?

Takšni zobni aparat je primeren tako za otroke kot za odrasle. Zobni aparat invisalign pa ni prava rešitev za vse nepravilnosti. Za tiste, ki imajo večje nepravilnosti so še vedno najboljša rešitev fiksni aparati. Torej, največja prednost invisalign aparata je hkrati njegova največja slabost – snemljivost. To žal ni za vsakogar, saj zahteva veliko odgovornosti in discipline. Če pa tega ni, se tudi zobje ne bodo premikali.

Pri pregledu pri specialistu ortodontu se naredi precizen odtis zob, ki se pošlje v centralo, kjer izdelajo invisalign folije. Čez približno 10 dni pa pacient že lahko obišče ortodonta, da skupno pogledata digitalni pregled plana terapije. Tako pacient vidi kakšen položaj bodo imeli njegovi zobje po končani terapiji. Toda to ni računalniško zdravljenje ali računalniško vodena ortodontija, temveč je ortodont tisti, ki določa kam se bodo zobje premaknili, enako kot je v postopku s fiksnim zobnim aparatom.

Opornice oziroma z drugimi besedami alignerji so udobne in prozorne, izdelane iz medicinske plastike. Pacient folije dobi vnaprej in jih menja približno na vsakih 14 dni. Vsaka naslednja folija je oblikovana malo drugače kot predhodna, zato je tudi pritisk na zobeh večji. Na ta način se zobje korak po korak premikajo. Invisalign opornice je potrebno nositi ves čas, snamemo jih le, ko jemo. Po končani terapiji pa je zelo pomembno, da se nosi retainer (nočna zaščita), s katerim preprečimo zobem, da bi se vrnili v začetno stanje. Žal se zobje zaradi sile, ki se ustvarja med žvečenjem, mišic ustne votline in ostalih dejavnikov kot je genetika, ves čas rahlo premikajo in ne ostanejo fiksirani.

Katere nepravilnosti odpravi zobni aparat invisalign?
 • tesno stanje zob (premalo prostora med zobmi);
 • diasteme (razmik med zobmi);
 • globoki griz (zgornji zobje preveč prekrivajo spodnje zobe);
 • križni griz enega ali več zob (ko en zgornji zob ali več zgornjih zob grizejo na notranjo stran spodnjih zob);
 • prognatija (spodnji zobje prekrivajo zgoranje zobe).
Invisalign
Je zobni aparat invisalign dražji?

Zobni aparat invisalign je v primerjavi s klasičnim fiksnim aparatom tudi nekoliko dražji. Če pa se že odločimo za invisalign terapijo ni razloga, da folij ne bi nosili, saj so prozorne, prijetne za nošenje in hitro delujejo. Nevidni zobni aparat invisalign ne vpliva na govor, higiena pa je precej enostavnejša kot pri fiksnem zobnem aparatu.

Tehnologija invisalign je od nastanka pred 15-imi leti močno napredovala. V zadnjih nekaj letih ima z zobnim aparatom invisalign izkušnje že več kot 8 milijonov pacientov z vseh kontinentov. Delale so se nenehne inovacije in številne klinične študije, ki so pomagale, da je zobni aparat invisalign zavzel vodilno mesto v modernih ordinacijah, bodisi ortodontskih ali splošnih zobozdravstvenih.

Ortodontska terapija z invisalignom je individualna, saj se za vsakega pacienta posebej naredijo opornice. Za razliko od klasičnega jemanja zobnega odtisa, ki je precej neprijeten in mnoge sili k bruhanju, je pri invisalignu način odčitavanja čist in pacientom prijazen in zelo natančen.

Postopek, ki sledi je odvisen od sistema opornic, ki ga uporablja ortodont. V primeru Invisalign, se pošljejo digitalni odtisi zob specialistom podjetja Invisalign.

Katere prednosti ima zobni aparat invisalign?
 • tesno prozornost,
 • udobnost, saj ne prihaja do draženja notranjosti lic in ustnic, kot je to v navadi pri klasičnih zobnih aparatih,
 • lahko si ga snamete in si umijete zobe kadarkoli,
 • vse lahko jeste, saj zobni aparat pred hranjenjem snamete,
 • higieničnost; pri umivanju zob aparat preprosto snamete, zato higiena zob ni otežena,
 • potrebnih je manj obiskov pri ortodontu,
 • visoka natančnost; pri načrtovanju premikov zob se pozicija zob določa tudi do desetinke milimetra natančno,
 • ni neprijetnih kovinskih žic in zvezdic kot so pri klasičnem fiksnem aparatu,
 • računalniška 3D animacija tekom terapije in končni rezultat pred samim začetkom terapije.

Seveda pa je poleg prednosti prisotno tudi nekaj slabih strani, saj zahteva visoko disciplino pri uporabi, ne smete biti pozabljivi, saj je opornico potrebno dati takoj po obroku nazaj na zobe. Nekateri imajo težave tudi na potovanjih in se hitro lahko zgodi, da opornico izgubite. Za paciente, ki so strastni kadilci se nošenje invisalign zobnega aparata odsvetuje, saj se lahko folije zabarvajo, enako se zgodi pri pitju kave, čaja in vina. Še ena slaba lastnost pa je zagotovo nekoliko višja cena.

V času nošenja zobnega aparata je priporočljivo upoštevati nekaj nasvetov. Umivanje opornic pod tekočo vodo in čiščenje z zobno ščetko. Priporočljivo je, da se ne kadi, ne je vroče hrane in ne pije vročih pijač. Prav tako se odsvetuje konzumiranje obarvane hrane kot je na primer kurkuma.

Zobni aparat Invisalign
Kako dolgo moram nositi zobni aparat invisalign?

Pacienti pogosto sprašujejo kako dolga je terapija z zobnim aparatom invisalign. To je odvisno od nepravilnosti, vendar, če gledamo generalno, je čas terapije precej krajši od terapije s fiksnim zobnim aparatom. Za manjše poravnave zob traja nošenje opornic okoli 6 mesecev, za nekoliko večje nepravilnosti pa lahko traja tudi 1 – 2 let.

Poravnajte svoje zobe, oblikujte svoj novi nasmeh in se pridružite številnim zadovoljnim pacientom, ki so nosili zobni aparat invisalign. Z njegovo pomočjo se na koncu vsi zobje poravnajo do želenega učinka in vaš nasmeh zasije v polnem sijaju.  

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev.

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Dovolite, da vam svetujemo najti pravega ortodonta!

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Pravno obvestilo o piškotkih