Kako pobeliti zobe

ZOBNI KAMEN

Kaj je zobni kamen?

Že stari Egipčani so se zavedali, da je lep nasmeh izrednega pomena. Beli zobje so bili torej že pred več kot 3500 leti statusni simbol. V egipčanskem medicinskem priročniku se lahko najde prve recepture za zobne paste. Antični grški zdravnik, Hipokrat, je priporočal uporabo zobnih past, beli zobje so bili med drugim tudi status zdravega človeka. Razvratni stari Rimljani so si pomagali z uporabo soli in mire. Ravno tako so na drugem koncu sveta Kitajci mislili na to, kako pobeliti zobe. Zmešali so sol, mošus in urin. Srednji vek je prinesel preobrazbo (umivanje ni bila sicer prioriteta), a so za lep nasmeh vseeno priporočali uporabo astringentov, abrazivov. Največji napredek se je zgodil v 19. stoletju, ko je ameriški zobozdravnik Willoughby Dayton Miller opisal teorijo nastanka zobne gnilobe. Kako pobeliti zobe, ohraniti let nasmeh in beli zobje so postali prioriteta dentalne industrije po drugi svetovni vojni.

Kako pobeliti zobe danes?

Na spletu je lahko najti precej navodil, kako pobeliti zobe, kako imeti lep nasmeh, beli zobje so za marsikoga neizpolnjena želja. Nasmeh je pol zdravja, na tem mestu pa je potrebno reči, da je lep nasmeh pol zdravja.

Tisti najbolj proaktivni se lotijo domačih zvarkov, mešajo npr. limonin sok in vsestransko uporabno sodo bikarbono. Marsikomu uspe, a postopek je včasih prezamuden, ni učinka, kot bi si želeli.

Če se ne želite mučiti z domačimi zvarki, smo tukaj za vas! Kako pobeliti zobe – izveste pri strokovnjaku, estetskemu zobozdravniku.

Preverite kako pobeliti zobe pri Doktor 1A

Kako pobeliti zobe

Vsekakor ni vredno pretiravati s samim beljenjem zob. Kako pobeliti zobe, beli zobje – s tem se ukvarja estetsko zobozdravstvo.

Ne samo v preteklosti, danes si še toliko bolj ljudje želijo odgovorov na to, kako pobeliti zobe, imeti lep nasmeh, da bi beli zobje krasili objave na družbenih omrežjih

Kako pobeliti zobe? Končni rezultat, beli zobje in lep nasmeh!

Obstaja kar nekaj instant, hitrih rešitev, kako pobeliti zobe. Vendar je potrebno biti pri tem zelo previden. Če se doma ne meša zvarkov in na dom ne naročuje pripomočkov, s katerimi bi prišli do bolj belih zob, potem se je bolj smiselno odločiti, da bi zobe zaupali strokovnjaku.

Kako pobeliti zobe? Kdo je primeren kandidat za lep nasmeh?

Estetsko zobozdravstvo je torej veja dentalne medicine, ki se med drugim ukvarja s tem, kako pobeliti zobe. Obstaja kar nekaj ponudnikov, ki bi lahko pomagali do izpolnitve večnih želja: beli zobje in lep nasmeh.

Torej kdo je primeren kandidat za lep nasmeh?

Estetsko zobozdravstvo lahko poskrbi za tudi že nekoliko rumene zobe, kot tudi tiste, ki so že počrneli. Seveda to ni enkraten dogodek, do konca življenja, ampak je potrebno nekajkrat postopek tudi ponoviti. Barva zob se spreminja tudi zaradi vrste prehranjevanja (čaji, kave…) in morebitnega kajenja, površinsko se lahko zabarvajo obloge na zobeh – le te se lahko do neke mere odstrani s temeljitim ščetkanjem. Včasih pride do globljega zabarvanja zaradi prej omenjenega pitja kave, pravih čajev, rdečega vina, kajenja. Sklenina je namreč delno porozna, ob pogostem uživanju te snovi prodrejo skozi in barva zob se spremeni. Če kakšen zob odmre, imenuje se mrtev zob, se le ta tudi spremeni in postane bistveno temnejši. Določena zdravila tudi vplivajo na barvo zob. Ne glede na vse, pa seveda tudi na barvo vpliva zob časa. Z leti zobje postanejo temnejši, sklenina namreč postane tanjša, kopičijo se madeži. Kako pobeliti zobe, ki imajo takšne poškodbe?

Lep nasmeh si je lahko zagotoviti tudi z ustrezno ustno higieno.

Doktor 1A je zobozdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo pacientov. Ob vsej množici ponudnikov, je težko izbrati pravega. Zato si zagotovite lep nasmeh in na vaših fotografijah bodo odslej le beli zobje in mnogo zavidljivih pogledov.

Pošljite svoje povpraševanje zdaj! 

Ime in priimek (obvezno)

Elektronski naslov (obvezno)

Telefonska številka

Vaše sporočilo

 Strinjam se s splošnimi pogoji. (označite okence)

Kako pobeliti zobe?

Beli zobje le v 45 minutah! In brez bolečin in neprijetnega občutka. Preko Doktor 1A, zdravstvene agencije, ki ocenjuje ordinacije na podlagi anketiranih pacientov si zagotovite dostop do brezplačnega posveta, izvedeli boste, kako pobeliti zobe, kakšni so postopki, vse to brez čakalnih dob!

Kako pobeliti zobe? Doktor 1A vam omogoči filmski nasmeh!

Naj še enkrat poudarimo vse prednosti, ki vam jih omogoča agencija Doktor 1A in kako pobeliti zobe:

  • Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravniških storitev.
  • Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.
  • Zagotavljamo vam neboleč poseg.
  • Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Imate tudi vi zobni kamen? Čiščenje zobnega kamna je temelj za preventivo in higieno in se priporoča vsaj enkrat letno. 

Izpolnite obrazec in neobvezujoče vam bomo poslali ponudbe preverjenih zobozdravnikov.

Ime in priimek (obvezno)

Elektronski naslov (obvezno)

Telefonska številka

Vaše sporočilo

 Strinjam se s splošnimi pogoji. (označite okence)

Beli zobje za lep nasmeh! Kako pobeliti zobe brez stranskih učinkov?

Vsak pacient tudi ni primeren za beljenje zob, nekateri so poročali o stranskih učinkih, ki jim jih je pustilo beljenje zob. Pojavijo se lahko poškodbe zobne sklenine, preobčutljivost zob, draženje ustne sluznice in druge poškodbe ustne votline. Zato je še toliko bolj pomembno, izbrati primernega strokovnjaka, ki ve, kako pobeliti zobe in mu je primarna skrb dolgoročno zdravje pacientove ustne votline. Beli zobje in lep nasmeh sta kot rečeno izjemnega pomena, a ne za vsako ceno. Estetski zobozdravniki so na voljo, da celostno pristopijo k težavi, predvsem pa s tesnim sodelovanjem in realnimi pričakovanji s pacientom najdejo najboljše možnosti, kako pobeliti zobe.
Če bi torej radi iz prve roke izvedeli, kako pobeliti zobe, se obrnite na Doktor 1A in vaš nasmeh bo zopet samozavesten in zdrav!

Obstaja več načinov beljenja zob, poglejmo najpogostejše načine kako pobeliti zobe:

⦁ Beljenje z lučko (za bel nasmeh, z njo je mogoče priti do kar 8 nians bolj belih zob). Je najstarejša, sodobna preverjena metoda, kako pobeliti zobe. Pri tej metodi je mogoče, da pride bo manjšega skelenja med postopkom.
⦁ Beljenje zob z laserjem (beli zobje s pomočjo aktivacije belila in laserske svetlobe). Laserski žarek ne prodre do zobnega živca in ga ne poškoduje.
⦁ Beljenje z gelom – primeren je za močno zabarvane zobe, tudi za poškodovane zobe v otroštvu, zaradi jemanja zdravil.
⦁ Beljenje preko noči z opornicami – estetski zobozdravnik izdela na podlagi odtisa zob opornice za beljenje. V varnem domačem zavetju sami v povprečju 14. dni pridete do želene barvne nianse.
⦁ Beljenje temnih, odmrlih zob – temen, siv odmrl zob se beli od znotraj, s pomočjo vložka, ki se vstavi v zob.

Sedaj veste, kako pobeliti zobe. Lep nasmeh in beli zobje so le klik stran.

Ime in priimek (obvezno)

Elektronski naslov (obvezno)

Telefonska številka

Vaše sporočilo

 Strinjam se s splošnimi pogoji. (označite okence)

Kako pobeliti zobe 3.71/5 (74.29%) 14 votes