fbpx

Laserska korekcija vida

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_wp_custommenu nav_menu=”41″ title=”Ponudba”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2897″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Ste tudi vi eden tistih, ki vsako jutro na svoj nos nanese očala in si jih zvečer sname? Očala nosite cel dan, vmes se vam orosijo, umažejo in popackajo ali padejo na tla? Vas kdaj bolijo ušesa, ker so vaša očala pretežka?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Očala se izgubijo, so nerodna za uporabo pri športnih aktivnostih, lahko se razbijejo in prav radi jih založimo kam, kjer jih še nekaj časa ne najdemo. Včasih jih imamo celo na nosu, pa pozabimo, da so tam in jih iščemo po celi dnevni sobi, kuhinji, ne da bi vedeli kje so. Se vam to dogaja? Veste kaj je laserska korekcija vida?

[/vc_column_text][vc_column_text]

In če niste tip človeka za nošenje očal, obstaja možnost za leče. Nosilci leč leče s pridom uporabljajo pri športnih aktivnostih, saj so udobne in neopazne. Slaba stran leč je, da jih je potrebno pogosto menjavati, niso ravno poceni, poleg leč potrebujete različne tekočine za shranjevanje in čiščenje, težavne so na potovanjih in nekaterim se zaradi njih oči sušijo in rdečijo. Očala in leče sta pripomočka za korekcijo vida, ko ju nosite. Poznate rešitev, ki vašo dioptrijo za vedno odpravi? Je korekcija vida še kako rešljiva?

Laserska korekcija vida

je operacija, kjer izboljšajo vaš vid z laserskim žarkom. To sedaj počne že veliko okulističnih ambulant, ki želijo ljudem pomagati do jasnejšega, boljšega in čistejšega vida. Gre za
kirurško operacijo oči, kjer z laserjem preoblikujejo vašo roženico na način, da se svetloba pravilno odbija od nje. Da bi videli jasno, morata roženica in leča ukrivljati ali lomiti svetlobne žarke, tako da se ti usmerijo na mrežnico – plast celic na zadnji strani očesa, ki so občutljive na svetlobo. Mrežnica pretvori svetlobne žarke v impulze, ki so nato posredovani možganom, ki jih prepoznajo kot slike. Če svetlobni žarkiniso usmerjeni na mrežnico je slika, ki jo vidite zamegljena. To se imenuje refrakcijska napaka. Očala, kontaktne leče in laserska korekcija vida skušajo zmanjšati te napake tako, da svetlobne žarke usmerijo na mrežnico. Korekcija vida se v primeru leč in očal rešuje z zbiralno ali razpršilno lečo. Korekcija vida z laserjem roženico v očesu z termičnimžarkom preoblikujejo do te mere, da se dioptrija za vedno izniči.

Laserska korekcija vida je najnovejši način, da izničite svojo dioptrijo. Si predstavljate, da se nekega dne zbudite, enostavno spregledate in svoja očala ali leče za vedno pospravite v najnižji predal svoje omare in jih nikoli ne pogledate več. Se sliši lepo? Celo sanjsko? Sedaj je to možno. Tudi cenovno laserska korekcija vida postajaja bolj dostopna in zato zelo popularna.

Metode

Na področju korekcijske očesne kirurgije poznamo različne pristope za izboljšanje vida – od laserskega preoblikovanja očesne površine LASIK (lokalna keratomileuza s pomočjo laserja) , PRK (keratektomija) in Relex Smile metoda. Če niste kandidat za nobeno od danih metod, obstaja možnost  za  kirurško vstavljanje umetnih leč. Vse to so različne metode, ki imajo vsaka svoje prednosti ter slabosti. Najnovejša, najboljša in tudi najdražja je metoda Relex Smile, ki je zelo prijazna in neinvazivna za oko. Velikost reza je zelo majhna – zgolj 2-3mm (80% manj kot pri lasik metodi) in že kak dan po operaciji se lahko vrnete nazaj v ustaljen ritem.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Z 1 povpraševanjem do 15 različnih ponudb za lasersko korekcijo vida.

[/vc_column_text][contact-form-7 404 "Not Found"][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_toggle title=”Do 3 kratne razlike med cenami za lasersko operacijo oči!” el_id=”1458886602105-ad76b33b-0f0b”]

Pri Doktor 1A smo preverjali cene med ponudniki za lasersko odpravo očesne dioptrije in ugotovili, da je med najcenejšo operacijo (PRK) in najdražjo operacijo (Relex),  kar 3 kratna razlika v ceni?

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Zakaj so cene laserske odprave dioptrije tako različne?” el_id=”1458886597086-c4383150-43b1″]- veliko očesnih centrov ne vlaga veliko v nakup nove opreme, ter ne investira v oglaševanje in si posledično verjetno zato lahko privoščijo nižje cene operacij

– nekatere metode operacije se med sabo razlikujejo že v potrošnemu materialu, ter v vrednosti opreme (laserja) s katerim doktor opravi lasersko operirajo oči. Novejši laserji so lahko dražji in zato posledično tudi operacija stane več, kar pa še ne pomeni boljše oz. kvalitnejše operacije.[/vc_toggle][vc_column_text]

Koliko časa traja poseg LASIK in PRK?

Laserska korekcija vida LASIK običajno traja manj kot eno minuto, medtem ko celoten postopek traja približno petnajst minut za posamezno oko. V oko vam bodo vstavili anestetične kapljice in zdravnik bo začel z operacijo. Laserska operacija oči PRK traja samo petnajst minut. Med posegom ste budni, vaš očesni kirurg pa vam lahko ponudi blago oralno pomirjevalo, ki vam bo pomagalo, da se sprostite. Pri posegu LASIK bo kirurg na prvem sloju roženice ustvaril tanko režo, jo odmaknil in z laserjem odstranil nekaj tkiva roženice, nato pa bo režo namestil na svoje mesto. Pri posegu PRK se reža ne ustvari, laser enostavno odstrani zunanji sloj roženice, ki se po operaciji zraste.

laserska korekcija vida

Kdo je primeren kandidat za lasersko korekcijo vida?

Pri svojem optiku boste opravili temeljit očesni pregled  s katerim boste ugotovili ali je laserska korekcija vida primerna za vas. Preko strani Doktor 1A vam za brezplačen pregled pri okulistu ponujamo tudi popust pri operaciji. Optik bo pri pregledu uporabil napravo, ki se imenuje topograf roženice, s pomočjo katerega bo vaše oči fotografiral in ustvaril elektronski zemljevid vaših oči. Kirurg bo za doseganje najboljših rezultatov ta zemljevid uporabil za načrtovanje vaše operacije.

Ali je laserska korekcija vida boleča?

Laserska korekcija vida ni boleča. Med posegom LASIK ali PRK bolečin ne boste čutili , ker boste prejeli anestetične očesne kapljice. Če to ne bo zadostovalo, boste prejeli dodatna protibolečinska zdravila. Mnogo pacientov po postopku  LASIK poroča samo o nelagodju v očeh dan ali dva dni po operaciji. Več nelagodja boste občutili po posegu PRK, saj se pri tem postopku odkrivajo globlji sloji roženice. Preden boste po postopku PRK dosegli jasen in udoben vid, se morajo zaščitne površinske celice regenerirati in prerasti zdravljeno mesto. Ta proces pa lahko traja teden ali dva, včasih pa tudi dlje. Večina oseb, na katerih je bil opravljen poseg LASIK, se lahko na svoje delovno mesto vrne naslednji dan.  Pri posegu  PRK pa veliko kirurgov priporoča vsaj dva do tri dni počitka.

Ali je laserska korekcija vida varna? Kakšna so tveganja?

Laserska korekcija vida je varna. Organizacija FDA  posega LASIK in PRK prepoznava kot varna in učinkovita. Pri laserski korekcija vida se uporablja hladen (ne-termalni) žarek svetlobe, ki je računalniško nadzorovan. Kirurg laser vklopi in ga lahko kadarkoli izklopi. Za zmanjševanje tveganja za napake je prisotnih veliko varoval.

Priporočamo vam, da obiščete stran Doktor 1A, kjer boste našli še dodatne informacije o operaciji. Na voljo vam je 15 očesnih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, ki opravljajo različne metode laserske operacije oči. Na voljo vam je brezplačen posvet pri zdravniku, kjer vam bodo pregledali oči in povedali ali ste primeren kandidat. Če kontaktirate okulista preko Doktor 1a vam nudimo dodaten popust v vrednosti 50€.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]