fbpx

NEVIDEN ZOBNI APARAT

Neviden zobni aparat

neviden zobni aparat_doktor 1a_2

Neviden zobni aparat je diskretna pot do popolnega nasmeha. Če iščete diskretno rešitev za popravljanje zob, je neviden zobni aparat prava izbira za vas. Njegova narava omogoča, da se skoraj ne vidi, kar pomeni, da se lahko nasmehnete samozavestno, ne da bi vas ovirala opazna kovinska oprema. Zavzemamo se za estetsko ortodontijo, ki omogoča pacientom doseganje želenih rezultatov brez nepotrebnih kompromisov pri videzu.

Glede na podroben časovni načrt terapije se izdela točno določeno število folij – opornic, ki se postopoma menjajo. Te folije počasi premikajo zobe in na njih delujejo s horizontalno in vertikalno silo. Po potrebi pa folije zobe tudi rotirajo, odvisno od posameznega primera.

Folije so prozorne, kar predstavlja veliko prednost pred klasičnimi zvezdicami. Da pa bi s tovrstno terapijo dosegli najboljši možni rezultat, se folije priporoča nositi 20 do 22 ur na dan. Pred vsakim obrokom se neviden zobni aparat sname in se ga spravi v posebno škatlico, ki jo dobite poleg aparata. Po koncu obroka umijete zobe in folijo ter si jo namestite nazaj na zobe.

neviden zobni aparat

Si želite urediti vaš nasmeh? Vas moti oblika in postavitev vaših zob? 
Rešitev za to je neviden zobni aparat! 

Pri Doktor 1A sodelujemo s 11 preverjenimi zobozdravniki in ortodonti. Z veseljem vam svetujemo glede možnosti, ki so vam na voljo. Pošljite nam neobvezujoče povpraševanje in brez obveznosti vam bomo poslali seznam ponudnikov ter vam omogočili brezplačni pregled.

Vrste nevidnih zobnih aparatov:

  • LINGVALNI ZOBNI APARATI – FIKSNI
  • PROZORNI ZOBNI APARATI – SNEMNI

Kako deluje snemni neviden zobni aparat?

Neviden zobni aparat je pravzaprav moderna tehnologija, ki zobozdravniku preko 3D virtualnih modelov pomaga prikazati natančen plan terapije, v katerem so vključene vse faze sprememb pozicije zob in prikaz končnega pričakovanega rezultata po končani terapiji.

Neviden zobni aparat deluje na podoben način kot klasični zobni aparati, vendar z bistveno manjšo vidnostjo. Po začetnem posvetu in oceni vašega primera ortodont izdela natančen načrt zdravljenja. Na podlagi tega načrta bodo izdelani prozorne folije, ki se bodo postopoma prilagodile vašim zobem in jih premikale v želeni položaj.

Pacient nosi vsako folijo približno dva tedna, nato pa preide na naslednjo v seriji. Ta postopek se ponavlja, dokler ni dosežen želeni rezultat. Vmesne obiske opravljate pri naših ortodontih, ki bodo spremljali napredek in po potrebi prilagajali načrt zdravljenja.

Kako deluje fiksni lingvalni zobni aparat?

Lingvalni zobni aparati so edinstveni, ker so pritrjeni na notranji strani zob, torej so skoraj nevidni za opazovalce. Tradicionalni zobni aparati so običajno pritrjeni na zunanji strani zob, kar je lahko estetsko moteče. Lingvalni aparati pa ponujajo diskretnost, saj so skriti za zobmi. Na začetku bo ortodont opravil temeljit pregled vaših zob in čeljusti, kjer skupaj določite cilje zdravljenja in ortodont oceni, ali so lingvalni aparati prava rešitev za vaš primer. Ortodont izdela načrt zdravljenja, ki bo natančno prilagojen vašim potrebam. Načrt zdravljenja bo uporabljen za izdelavo individualno prilagojenih lingvalnih aparatov. Ti bodo pritrjeni na notranjo stran zob, kar omogoča, da ostanejo nevidni med zdravljenjem. Med zdravljenjem boste redno obiskovali ortodonta, ki bo spremljal napredek in po potrebi prilagajal aparat. To zagotavlja optimalne rezultate v najkrajšem možnem času.

nevidni zobni aparat cena_dr1a

Neviden zobni aparat - prednosti:

Neopaznost: Glavna prednost nevidnega zobnega aparata je njegova skoraj neopazna narava. Snemni neviden zobni aparat ima prozorne materiale, ki omogočajo, da se aparat praktično zlije z barvo vaših zob, kar pomeni, da lahko nosite aparat brez skrbi, da bi opazili drugi. Lingvalni zobni aparat pa je pritrjen na notranjo stran zob in je skoraj neviden za opazovalce. 

Učinkovito zdravljenje:  neviden zobni aparat je enako učinkovit kot tradicionalni zobni aparati. Omogočajo premikanje zob v pravilen položaj in rešujejo številne ortodontske težave, kot so prekriti zobje, razmiki med zobmi, ugrizi in drugo. 

Udobje: Neviden zobni aparat je prilagojen posameznim zobem in zagotavlja visoko stopnjo udobja. Pacienti se hitro navadijo na prisotnost aparatov in jih lahko nosijo brez posebnih težav. 

Seveda pa je poleg prednosti prisotno tudi nekaj slabih strani, saj zahteva visoko disciplino pri uporabi, ne smete biti pozabljivi, saj je folijo potrebno dati takoj po obroku nazaj na zobe. Nekateri imajo težave tudi na potovanjih in se hitro lahko zgodi, da opornico izgubite. Za paciente, ki so strastni kadilci se nošenje nevidnega zobnega aparata odsvetuje, saj se lahko folije zabarvajo, enako se zgodi pri pitju kave, čaja in vina. Še ena slaba lastnost pa je zagotovo nekoliko višja cena.

V času nošenja zobnega aparata je priporočljivo upoštevati nekaj nasvetov. Umivanje opornic pod tekočo vodo in čiščenje z zobno ščetko. Priporočljivo je, da se ne kadi, ne je vroče hrane in ne pije vročih pijač. Prav tako se odsvetuje konzumiranje obarvane hrane kot je na primer kurkuma.

Za koga je neviden zobni aparat primeren?

Pacienti z manjšimi ortodontskimi težavami: Nevidni zobni aparati so pogosto učinkoviti pri korekciji manjših ortodontskih težav, kot so rahli prekrivi, razmiki med zobmi in podobno.

Pacienti, ki se želijo izogniti opaznim aparatom: Tisti, ki se želijo izogniti opaznim kovinskim ali keramičnim aparatom na sprednji strani zob, bodo morda raje izbrali nevidne zobne aparate.

Pacienti z estetskimi prioritetami: Tisti, ki dajejo velik poudarek na estetiko in videz, bodo morda bolj nagnjeni k izbiri nevidnih zobnih aparatov.

Pacienti s samozavestnimi vprašanji: Za tiste, ki imajo težave s samozavestjo zaradi nepravilnosti zob, so nevidni zobni aparati odlična rešitev, saj omogočajo diskretno korekcijo.

Vsak posameznik ima svoje edinstvene potrebe in cilje glede ortodontskega zdravljenja, zato je najboljši način, da ugotovite, ali so nevidni zobni aparati primerni za vas, posvetovanje z  ortodontom. Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite neobvezujoče povpraševanje.

Za koga neviden zobni aparat ni primeren?

Čeprav so nevidni zobni aparati odlična ortodontska rešitev za večino ljudi, niso vedno primerni za vse. Obstajajo nekateri primeri, kjer nevidni zobni aparati morda niso najboljša izbira. 

Huda zobna nepravilnost: Če je zobna nepravilnost izrazito huda, lahko klasični fiksni aparati omogočajo bolj natančno in učinkovito korekcijo.

Huda malokluzija: Pri hudih primerih malokluzije (nepravilnega ugriza) lahko klasični aparati zagotovijo boljšo korekcijo in nadzor nad gibanjem zob.

Problemi z žvečenjem: Če imate težave z žvečenjem ali drugimi funkcionalnimi težavami, ki presegajo zgolj estetske vidike, bi morda potrebovali bolj specializirano ortodontsko zdravljenje.

Otroci s premajhnimi zobmi: Pri nekaterih otrocih zelo majhni zobje lahko omejijo pritrditev nevidnih zobnih aparatov, zato lahko ortodont priporoči druge možnosti.

neviden zobni aparat_doktor1a

Neviden zobni aparat cena

Pri Doktor 1A se zavzemamo za preglednost in konkurenčne cene nevidnih zobnih aparatov, ki ustrezajo vašim potrebam. Ponudimo vam natančne informacije o nevidni zobni aparat cena, saj verjamemo, da si vsak zasluži dostop do vrhunskega zdravljenja. 

Ponujamo vam celovito svetovanje o nevidni zobni aparat cena, ki vključuje prilagodljive možnosti plačil, da bi bilo vrhunsko ortodontsko zdravljenje dostopno čim večjemu številu posameznikov. Pri Doktor 1A vam omogočimo, da naredite informirano odločitev glede vašega zdravja in nasmeha. Stopite v stik z nami za podrobnejše informacije o nevidni zobni aparat cena in prilagodljivih možnostih plačila, ki vam bodo pomagale na poti do želenega nasmeha.

Zakaj se odločiti za neviden zobni aparat?

Odločitev za nevidni zobni aparat je smiselna iz več razlogov, še posebej, če vam je pomembna estetika, udobje in diskretnost med ortodontskim zdravljenjem. Ti aparati, nameščeni so skoraj nevidni, kar je privlačno za tiste, ki želijo korigirati zobe brez opaznih sledi. Poleg tega je neviden zobni aparat prilagodljiv in udoben za nošenje, saj se prilagaja vašim zobem, kar zmanjšuje nelagodje in bolečino, povezano s klasičnimi aparati. Diskretnost, ki jo ponujajo nevidni zobni aparati, je še posebej privlačna za odrasle in tiste v javnem življenju, ki želijo ohraniti naraven videz svojega nasmeha med zdravljenjem. Poleg tega omogočajo odstranljivost, kar olajša skrb za ustno higieno, kar je pomembno za ohranjanje zdravja zob med ortodontskim zdravljenjem. Na koncu gre za kombinacijo estetike, udobja in učinkovitosti, ki jo neviden zobni aparat ponuja posameznikom, ki iščejo diskretno in učinkovito ortodontsko rešitev.

Preverite možnosti za neviden zobni aparat in naredite prvi korak k čudovitemu nasmehu!

Ne odlašajte in svojo povpraševanje pri Doktor 1A oddajte še danes!

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev.

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Oddajte svoje povpraševanje še danes!

nevidni zobni aparat_1