Nevidni zobni aparat

nevidni zobni aparat

Nevidni zobni aparat je aparat, po katerem se je v zadnjih letih pojavilo kar precej povpraševanja. Kaj nevidni zobni aparat sploh je? Zavedati se moramo dejstva, da popolnoma nevidni zobni aparat ne obstaja, obstajajo pa manj vidne različice, o katerih bomo govorili v današnjem članku. Ker imajo bolj estetski videz, so postali izredno popularni tako pri najstnikih kot tudi pri odraslih. Vsekakor pa bo o izbiri primernega zobnega aparata odločal tudi vaš ortodont.

Prav nič čudnega ni, da so proizvajalci zobnih aparatov zaradi vedno večjih estetskih zahtev pričeli iskati načine, kako zobne aparate narediti čim manj vidne. Trend se zato razvija v smeri čim manj opaznih ter tem bolj udobnih zobnih aparatov.

Nevidni zobni aparat obstaja v več različicah, ki se med seboj razlikujejo po videzu, vgradnji in seveda tudi po ceni. Najpogosteje ljudje še vedno uporabljajo običajen zobni aparat, ki pa ima bele ali brezbarvne zvezdice. Potem so tu še lingvalni aparati, ki so prilepljeni na notranjo stran zobnega loka. Poznamo še brezbarvne snemne zobne aparate iz posebne prozorne plastične mase. Le-ti so znani pod imenom Invisalign, ki so ga dobili po svojem znanem proizvajalcu. Danes obstaja ogromno znamk tovrstnih zobnih aparatov.

Nevidni zobni aparat z belimi ali prozornimi zvezdicami

Tu gre za enako vrsto zobnih aparatov, kot so najpogosteje uporabljeni kovinski aparati. Odlikujejo se po tem, da so brezbarvne oziroma bele zvezdice manj opazne. Ravno zaradi tega je takšen nevidni zobni aparat zelo popularen. Potrebno je napisati, da so bele ali prozorne zvezdice nekoliko dražje od običajnih kovinskih, a to ne spremeni dejstva, da se vedno več pacientov odloča prav za njih.

Zvezdice nevidnih zobnih aparatom delimo:

  • na keramične nosilce, ki se ne zabarvajo, vendar pa se lahko pri odstranjevanju poškoduje zobna sklenina
  • ter na kompozitne oziroma plastične nosilce, ki se zabarvajo, vendar se jih lažje odstrani.

Kot zanimivost naj napišemo še to, da so lahko manj opazne tudi žičke, saj so povezane z belim teflonom. Takšen zobni aparat je dražji za nekaj sto evrov.

nevidni zobni aparat

Nevidni zobni aparat – lingvalni zobni aparat

Lingvalni zobni aparat je prav tako nevidni zobni aparat, kot smo že omenili, je nameščen na notranjo stran zobnega loka. Je zobni aparat, ki je praktično res skoraj neviden, a ima tudi svoje pomanjkljivosti. Ker se nahaja v območju gibanja jezika, je lahko zelo moteč, poleg tega se tudi težje čisti. Težja je tudi njegova namestitev. Napišemo naj še to, da je ponudba takšnih aparatov majhna, cena zdravljenja pa precej višja od cene zdravljenja z običajnim kovinskim aparatom.

Izpolnite obrazec in prejeli boste 17 neobvezujočih ponudb Doktor 1A zobozdravnikov.

Ime in priimek (obvezno)

Elektronski naslov (obvezno)

Telefonska številka

Vaše sporočilo

 Strinjam se s splošnimi pogoji. (označite okence)

Nevidni zobni aparat Invisalign

Takšen udoben snemljivi neviden zobni aparat postaja vedno bolj popularen, izdelan pa je iz posebne folije oziroma prozorne plastične mase. Zdravljenje se začne tako, da zobozdravnik odvzame odtis vaših zob, ki ga nato pošlje v tujino. Tam prejeti model računalniško obdelajo in zobe postavijo v pravilen položaj. Izdela se individualni načrt zdravljenja. Za vsakega pacienta se izdela serija folij oziroma prozornih aparatov, ki se nosijo v obdobjih 2 do 3 tedne, potem pa se zamenjajo z naslednjo folijo iz serije. Vsaka folija nekoliko premakne zobe, dokler jih ne privede v želeni položaj. Nevidni zobni aparat se nosi 22 ur na dan, sname se ga le v času obrokov in pri čiščenju.

S to vrsto zobnih aparatov se zdravijo predvsem manjše nepravilnosti, postopek zdravljenja pa je ponavadi precej dolg. Njihova slabost je tudi visoka cena. Ni primeren za korekcijo večjih nepravilnosti, saj so sile, ki delujejo na zobe, manjše.

Po drugi strani pa ima nevidni zobni aparat Invisalign tudi številne prednosti:

  • Nevidni zobni aparat ima prozorne in zelo estetske folije, ki so udobne za nošenje.
  • Ker so folije snemljive, omogočajo dobro higieno zob, tako se lahko izognete vnetju dlesni ter pojavu kariesa.
  • Ni abrazije zob, ki nastane zaradi stika zob in zvezdice pri fiksnem zobnem aparatu.
  • Prav tako na zobeh ni belih lis, do katerih pride pri fiksnem zobnem aparatu zaradi dekalcifikacije sklenine.

Kam po nevidni zobni aparat?

Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov. Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane ortodonte ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško zdravstveno storitev za zobni aparat.

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Na osnovi tega vam bomo poslali seznam s kar 10 vrhunskimi zobozdravniki, ki se nahajajo v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem. Zobozdravniki, ki vam jih bomo priporočili v Doktor 1A, imajo najboljše ordinacije ter ponujajo samo vrhunske ortodontske storitve. Še kako pomembno je tudi dejstvo, da boste lahko vse storitve opravili na enem mestu, in sicer brez dolgih čakalnih dob ter nadležnega prestavljanja terminov.

Še ena posebna prednost. Doktor 1A vam zagotavlja BREZPLAČEN prvi pregled, kjer bodo zobozdravniki pregledali vaša usta in zobe, ter vam strokovno svetovali, kakšen zobni aparat potrebujete. Za vas si bodo vzeli dovolj časa ter se dogovorili za termin, ki vam bo najbolj ustrezal. Nato pa bodo poskrbeli za to, da bo proces izdelave zobnega aparata potekal na najvišjem nivoju in kar se da hitro.

Kako hitro in učinkovito do ortodonta? Doktor 1A bo zagotovo vaša najboljša odločitev!

  • Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravniških storitev.
  • Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.
  • Zagotavljamo vam NEBOLEČ poseg.
  • Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite povpraševanje zdaj!

Nevidni zobni aparat 5.00/5 (100.00%) 1 vote