fbpx

Operacija nosu

Operacija nosu

operacija nosu
Operacija nosu velja v estetski kirurgiji za eno bolj zahtevnih, kompleksnih in sofisticiranih operacij, kjer mora plastični kirurg poleg visokih estetskih meril in zahtev obraza ter oblike in izgleda nosu zadostiti in upoštevati tudi vse kompleksne strukture v notranjosti nosu.
Nos je vendarle organ, skozi katerega dihamo in pri operaciji je to pomemben dejavnik. Operacija nosu se strokovno imenuje rinoplastika, pri čemer beseda izhaja iz grščine in kjer ”rhino” pomeni nos, ”plasti” pa oblikovanje.
Otorinolaringolog
Nos ima centralno lego na obrazu in kadar ni simetričen, nima pravilne oblike ali ni v sorazmerju z ostalimi deli obraza, kot so oči, ustnice, ličnice, pritegne pozornost. Če je disharmonija prevelika, stranke navadno razmišljajo o operaciji nosu. Korekcija nosu danes ni več problem. Napake oziroma nepravilnosti zaradi katerih se odločijo za operacijo so prevelik nos, ukrivljen nos, nepravilna oblika nosu, poškodbe na nosu ali tudi motnje dihanja. Operacija nosu se izvaja pod budnim očesom plastičnega kirurga in otorinolaringologa. Otorinolaringolog je zdravnik specialist za zdravljenje poškodb, bolezni ter nepravilnosti glave, grla, vratu, ušes in nosu. Beseda otolaringologija izhaja iz grščine in če jo razdelimo na krajše dele pomeni uho – oto, nos – rino, grlo – laringo, logija pa je veda.
Operacija nosu
Operacija nosu v startu zahteva preventivni pregled. Najprej se boste naročili na pregled pri lepotnem kirurgu, kjer vam bo ta nos skrbno pregledal in predlagal možnosti za izboljšave. Plastični kirurg je oseba, ki ima smisel za estetiko in ima hkrati znanja in spretnosti iz medicine oziroma kirurgije. Lahko mu zaupate in povedal vam bo mnenje o izboljšavi in preureditvi nosu, ki bo vašemu obrazu najbolj pristajala. Pozanimajte se kateri plastični kirurgi imajo za sabo že dovolj kilometrine – tisti z največ izkušenj so videli in doživeli že precej operacij in estetskih izboljšav nosu in vam bodo lahko glede tega kar se da najbolje svetovali. Korekcija nosu je vendarle odločitev, ki jo sprejmete le enkrat v življenju.
Pošljite povpraševanje sedaj!

Z 1 povpraševanjem do 11 različnih ponudb za operacijo nosu.

Pred operacijskim posegom je pogovor in posvetovanje z lepotnim kirurgom bistveno. Operacija nosu bo uspešna, če bo komunikacija v začetku dobra. Najbolje je, da kirurgu poveste svoje želje, pričakovanja, strahove in dvome. Lepotni kirurg bo vaš nos fotografiral in izdelal model želene oblike. Nekaj so vaše želje, drugo so realne možnosti. Priporočamo vam, da si pripravite vprašanja in želje napišete na papir ter jih predstavite svojemu zdravniku. Po fotografiranju vašega nosu in izdelavi modela, bo kirurg izdelal analizo vašega obraza in vam predlagal ter predstavil realne možnosti za preoblikovanje. Za uspešno operacijo je potrebno vedeti katere napake želite popraviti in kako naj bi izgledal vaš nos, ko bo operacija nosu končana.

V opozorilo sporočamo, da se morate zavedati, da se pri določenem procentu ljudi prva operacija nosu ne posreči v celoti in da obstaja možnost, da bo operacijo potrebno ponoviti (okoli 10% možnosti). Pacienti, ki imajo težave z dihanjem in imajo zvit nosni pretin, se pri operaciji nosu poleg estetskega dela doda tudi funkcionalni del – popraviti je potrebno nosno pregrado in nosne školjke. V nekaterih primerih je za uravnoteženje celotnega izgleda potrebna tudi korekcija brade ali ustnic. Le tako korekcija nosu postane celostna.

operacija nosu

Operacija nosu pozna odprto in zaprto metodo operiranja nosu. Pri zaprti metodi se vsi rezi opravijo znotraj nosnic in po operaciji na koži ni videti nobene brazgotine. Pri odprti metodi se zareže tudi v kožo med nosnicama, kar omogoča dvig nosnega pokrova in natančen prikaz celotnega hrustančnega in kostnega ogrodja. Pristopa se razlikujeta glede na mesta vrezovanja in imata oba svoje prednosti ter slabosti. Odprta metoda omogoča večji pregled nad celotnim poljem in se zato pogosto izbira za bolj težavne primere, ko gre za hujše poškodbe nosu ali sekundarne operacije po neuspelih poskusih. Slabost odprte metode je daljše otekanje po operaciji in počasnejše celjenje. Končni rezultat je viden šele kakšno leto po operaciji . Med nosnicama je po operaciji tanka brazgotina, ki pa sčasoma zbledi – opazna je le ob zelo natančnem pogledu od spodaj. Pri obeh metodah se uporabi lokalna anestezija, za večje korekcije in operacije je bolj primerna splošna anestezija. Zdravljenje in celjenje po operaciji je pri vsakem posamezniku drugačno in ga vnaprej ne moremo predvideti.

Poseg operacija nosu je za pacienta povsem neboleč, saj se opravi v lokalni ali splošni anesteziji. Po operaciji običajno ne prihaja do bolečin, vendar mora pacient po operacij v nosu nositi tampone, ki preprečujejo krvavenje in podpirajo celjenje ter novo obliko nosu od znotraj. Zaradi tega je dihanje skoz nos onemogočeno in možno le skozi usta. Pitje zadostne količine tekočine pomaga pri okrevanju, saj se sluznica zaradi dihanja skozi usta hitreje izsuši. Po odstranitvi tamonov iz nosnic, mora pacient še nekaj dni nositi nosno opornico, katere naloga je da stabilizira in mobilizira stanje v nosni votlini. Po korekciji nosu pacienti nosijo trakove, ki so v pomoč pri hitrejšem okrevanju. V pomoč zdravljenju se uporablja tudi za to primerna krema. Za čas po operaciji, ko je korekcija nosu končana, klinike ponujajo okrevanje in postopno zdravljenje v za to specializiranih centrih. Vrnitev nazaj v življenje in vsakodnevne obveznosti je možno po nekaj dneh. Po operaciji je potrebna skrb in varstvo nosu pred poškodbami.

Operacija nosu prinaša lep, pravilen, pokončen nos, ki se harmonično in simbiotične zlije s celotnim obrazom. Plastični kirurg nos preoblikuje, zmanjša nepravilnosti, oblikuje nosnice in vam prinese spremembo, ki bo vaš obraz naredila lepši, boljši. In sprememba na obrazu vpliva na spremembo v telesu. Spremembe pa so vedno priložnost za nov začetek in novo življenje. O tem pričajo tudi zgodbe zadovoljnih posameznikov, ki so po operaciji nosu postali bolj samozavestni, bolj zadovoljni in s tem pridobili moč in zagon tudi za razreševanje ostalih izzivov, ki jih življenje prinese nasproti.

Cena

Operacija nosu cena ni zanemarljiv dejavnik. Operacija nosu cena je odvisna od kompleksnosti in individualnih zahtev vsakega posameznika. Operacija nosu cena bo za vas ugodna. Operacija nosu cena je odvisna od posamezne klinike in strokovnjaka, ki operacijo opravi. Zavarovalnica vam krije rekonstrukcijo nosu v primeru prirojenih napak, po poškodbah nosu ali v primeru tumorja. Krije prav tako funkcionalne posege, ki onemogočajo ali otežujejo prehodnost dihalnih poti v nosni votlini. V primeru estetske operacije, operacijo krijete sami. Doktor 1A sodeluje le s klinikami, kjer preverjamo zadovoljstvo pacientov. Operacija nosu cena bo za vas ugodna, če jo naročite preko Doktor 1A, kjer dobite še dodaten popust. Pošljite nam povpraševanje in dobili boste precejšno število ponudb. Od tega vas loči le klik. Na podlagi ponudb pa se boste naprej odločali.