fbpx

Operacija ušes

Operacija ušes

operacija ušes
Korekcija ušes je vrsta kozmetične kirurgije, ki se uporablja za odpravljanje štrlečih ušes. Operacija ušes je poznana kot otoplastika ali pripenjanje ušes nazaj (pinnaplasty).
Operacija ušes je hiter in enostaven postopek. Štrleča ušesa so lahko značilnost, ki jo ima družina, vendar pa to ni vedno nujno tako. Štrleča ušesa lahko nastanejo zaradi preveč hrustanca ali če se greben hrustanca na vrhu ušesa med razvojem ne pregiba pravilno. Tako so lahko rezultat poškodbe ušes, zato je priporočena korekcija ušes. Pri kirurgiji preoblikovanja ušes se hrustanec preoblikuje v manj štrlečo obliko.
Korekcija ušes ima dve glavni tehniki:
  • Podpiranje ušes – to vključuje ponovno ravnanje mehkega hrustanca , pri čemer se uporabi opornica, ki uho drži v novem položaju; uporablja se pri otrocih, ki so mlajši od šest mesecev. Operacija ušes se opravi v splošni anesteziji.
  • Otoplastika ali pinnaplasty (pripenjanje ušes nazaj) – hrustanec je preoblikovan tako, da se ustvari manjkajoči pregib, uho pa se namesti bližje glavi.

Operacija ušes je varna, večina ljudi pa je z rezultati zadovoljna. Vseeno pa so pri vseh vrstah korekcij ušes možni zapleti.

Glavni razlogi, za operacijo ušes so ponavadi lepotne narave. Štrleča ušesa običajno ne vplivajo na sluh, vendar pa lahko povzročajo zadrego in psihološki stres.

Pošljite povpraševanje sedaj!

Vse kar je potrebno storiti je to, da vpišite spodnje podatke.

Ušesa so del telesa, ki se prvi razvije v velikost odraslega človeka. Če so ušesa štrleča so še posebej opazna, zato takšne otroke lahko dražijo ali ustrahujejo. V takem primeru je priporočljiva korekcija ušes – operacija ušes.

Včasih so zaradi otrokovih štrlečih ušes starši bolj zaskrbljeni kot otrok sam. Pogosto jih skrbi, da bo otrok zaradi ušes zaskrbljen in da ga bodo v šoli zastrahovali.

Operacija ušes je pogosta med odraslimi s štrlečimi ušesi saj imajo lahko posebne težave. Na primer, težje nosijo določene predmete ali pokrivala, kot je motoristična čelada.

Ženske s štrlečimi ušesi se lahko počutijo nelagodno ali pa so v zadregi, ko nosijo spete lase. Operacija ušes oziroma korekcija ušes je tudi iz tega razloga bolj pogosta pri ženskah.

operacija ušes