fbpx

ORTODONT NA NAPOTNICO

Ortodont na napotnico

Ortodont na napotnico brez čakalne dobe. Naročite otroka z veljavno napotnico preko Doktor 1A in brez čakalne dobe vam uredimo prvi ortodontski pregled za zobni aparat. Najdemo vam preverjene ortodonte iz Slovenije in Hrvaške.

Kdaj pripada ortodont za otroka na napotnico?

Vse zavarovane osebe, do 18. leta, imajo pravico do ortodonta na napotnico, vključno z izdelavo ustreznega zobnega aparata. Napotnica se pridobi, če stroka opredeli prisotnost srednje, težke ali zelo težke oblike nepravilnosti zob in čeljusti. Ortodont na napotnico je možen tudi za zavarovane osebe, ki so dopolnile 18 let, če je bila potreba po zdravljenju ugotovljena vsaj dve leti pred dopolnjeno polnoletnostjo.

Ortodont za otroke na napotnico

Katere so najpogostejše težave zaradi katerih je potreben ortodont na napotnico?

Pravilna oskrba v otroški dobi je ključnega pomena za zagotavljanje zdravega razvoja zob in čeljusti. Najpogostejše težave, zaradi katerih je potreben ortodont na napotnico, vključujejo različne nepravilnosti v postavitvi zob in čeljusti. Tu so nekatere od teh težav:

Nepravilno postavljeni zobje: To vključuje prekrivanje zob, razmik med zobmi, nepravilno postavitev zob v vrsti in neenakomerno razporejenost zob.

Malokluzija: Malokluzija pomeni nepravilen ugriz, kar vključuje odprti ugriz, globok ugriz, križanec ali preklop.

Protruzija zob: Protruzija se pojavi, ko so zgornji zobje izpostavljeni preveč navzven, kar lahko vpliva na estetiko in funkcionalnost ugriza.

Nepravilna rast čeljusti: To vključuje neenakomerno rast zgornje in spodnje čeljusti, kar lahko povzroči težave s postavitvijo zob.

Prekomerna raztegnjenost ali stisnjenost čeljusti: Nepravilnosti v rasti čeljusti, kot je prekomerna raztegnjenost ali stisnjenost, lahko vplivajo na celotno obliko obraza.

Težave z ugrizom: Težave z ugrizom lahko povzročijo bolečino in težave pri žvečenju. Sem spadajo odprti ugriz, globok ugriz, križanec in preklop.

Izguba mlečnih zob ali stalnih zob v zgodnjih letih lahko povzroči težave s postavitvijo preostalih zob.

Sesanje prsta ali cuclja: Dolgotrajno sesanje prsta ali cuclja lahko vpliva na razvoj zob in čeljusti, kar zahteva ortodontsko oskrbo.

Nepravilna postavitev zob po izrasti stalnih zob: Ko rastejo stalni zobje, se lahko pojavijo nepravilnosti v postavitvi, kar zahteva ortodontsko intervencijo.

Asimetrija čeljusti: Asimetrija v rasti čeljusti lahko povzroči neenakomerno porazdelitev pritiska na zobe in vpliva na ugriz.

Ortodont za otroka na napotnico brez čakalnih dob!

Skrb za zdrav nasmeh vašega otroka je lahko ključna za celotno ustno zdravje in samozavest. V želji, da bi omogočili nemoteno pot do ortodontske oskrbe, predstavljamo možnost ortodont na napotnico brez čakalnih dob. Ta pristop omogoča, da se ortodontski pregledi in morebitno zdravljenje začnejo hitro, zagotavljajoč optimalen začetek poti do lepega in zdravega nasmeha vašega otroka.

Ortodontsko zdravljenje preko Doktor 1A izvede hitro in enostavno. Najdemo vam ustreznega ortodonta, ki bo temeljito pregledal stanje zob vašega otroka in vam podrobno pojasnil potek zdravljenja. Postopek bo vključeval tudi redne kontrolne preglede in morebitna sprotna slikanja za spremljanje napredka. 

Ortodont na napotnico preko Doktor 1A - PREDNOSTI

Pri izbiri ortodonta na napotnico preko Doktor 1A se odprejo vrata k številnim prednostim, ki omogočajo brezskrbno pot do zdravega in lepega nasmeha. Pridobite:

Enostaven dostop do preverjenih ortodontov: Na voljo je širok izbor strokovnjakov, ki vam bodo zagotovili najboljšo ortodontsko oskrbo, mi pa vam svetujemo pri sami izbiri.

Hitro in enostavno naročanje: oddajte povpraševanje in vas kontaktiramo v najkrajšem možnem času, ter se pogovorimo in dogovorimo za zdravljenje.

Brezskrbno naročanje: Doktor 1A vam omogoči brezskrbno naročanje z napotnico. Predate nam vaše podatke ter veljavno napotnico, mi pa uredimo celoten birokratski postopek, tako da ste vi brez skrbi.

Orthodontist fixing girl’s dental braces

V roku nekaj dni do zobnega aparata!

Pri Doktor 1A sodelujemo s preverjenimi ortodonti v Sloveniji in Hrvaškem. Pacientom nudimo možnost hitrega termina za pregled in namestitev zobnega aparata na napotnico. Do ortodonta brez čakalnih vrst!

Izpolnite spodnji obrazec in pridobite vse informacije, kako lahko za vašega otroka pridete do ortodonta takoj!

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Zakaj preko Doktor 1A?

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev.

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Young orthodontist checking patient in dentist's office

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Pravno obvestilo o piškotkih