ORTODONTIJA

ORTODONTIJA
Ortodont za otroke, ortodont samoplačniško, ortodont cenik
Beseda ortodontija izhaja iz grške besede otrhos, ki pomeni naravnost, ter besede odontos, ki pomeni zob. Ortodontija skrbi za korekcijo zobnih nepravilnosti. Ukvarja se torej s preučevanjem in zdravljenjem nepravilnega ugriza. Do tega pride zaradi nesorazmerne čeljusti ali nepravilnosti zob. Ortodontija se ukvarja tudi z nadzorom in spremembo rasti obraznih kosti. Na splošno lahko rečemo, da je cilj ortodontije vzpostaviti pravilne odnose čeljusti ter zagotoviti prijeten estetski videz.
Ortodontija
Kot zanimivost naj napišemo, da je bila ortodontija prva specializirana veja v zobozdravstvu, tako ni nič čudnega, da je stara že preko 100 let. Njeni uradni začetki segajo že v leto 1901. Ortodontija temelji na sili, s katero povzročamo pritisk na zobe. Da lahko s pritiskanjem na zob le-tega premaknemo, so vedeli že stari Grki. To je tudi osnovno načelo, ki ga ima ortodontija. Sila, s katero pritiskamo na zobe, povzroča, da se zob približa kosti in s tem pritisne na žile med zobom in kostjo. Če ta pritisk sile traja dovolj časa, pride do zmanjšanega pretoka krvi ter zmanjšane oskrbe tkiva s kisikom in znižanja pH vrednosti. Zaradi tega se nekatere celice preoblikujejo v prav posebne celice, ki v omenjenem predelu resorbirajo kost. Potem so tu še druge celice, ki izdelujejo novo kostno tkivo in vodijo do nalaganja nove kosti. Rezultat vsega skupaj je premikanje zoba v smeri, v kateri deluje sila, ki pritiska na zob. Seveda pri tem ne smemo pozabiti omeniti tega, da sile ne smejo biti prevelike, saj lahko v nasprotnem primeru pride do poškodbe zobnih in obzobnih tkiv. Idealno je tudi, če sila deluje stalno. Za to pa poskrbijo zobni aparati.
Ortodontija za otroke in ortodotija Ljubljana
Ob besedi ortodontija najprej pomislimo na otroke. Seveda, saj je v času odraščanja izjemna uspešnost pri zdravljenju z zobnimi aparati. Raziskave kažejo, da je ortodontija za otroke precej iskana storitev, po nekaterih podatkih naj bi kar tretjina otrok do 18. leta potrebovala ortodontsko zdravljenje. Ortodontija za otroke je na voljo skoraj v vsakem večjem kraju v Sloveniji. Izkušnje kažejo, da so čakalne dobe že za prvi pregled izjemno dolge – povprečno od enega leta do štirih let. Potem je potrebno še nekaj časa čakati na vstavitev zobnega aparata in hitro mine še dodatnih nekaj let do konca zdravljenja. Ortodontija Ljubljana – čakalne dobre za prvi pregled so izjemno dolge, daljše od slovenskega povprečja. Trenutno je čakalna doba za prvi pregled kar tri leta. Za otroka je bolje, da obišče ortodonta prehitro, kot prepozno. Ortodontija za otroke – nekateri starši mladih pacientov so poročali, da jim otroški zobozdravnik ne želi dati napotnice za zdravljenje, saj naj ne bi bilo potrebno zdravljenje. Če se dvomi v to odločitev, si je najbolje zagotoviti brezplačni posvet – ortodontija za otroke – in se odločiti za samoplačniško zdravljenje.
Slika 2: Ortodontija za otroke

Zato se vedno več skrbnih staršev odloča za samoplačniške ortodontske rešitve (ortodontija za otroke, ortodontski pregled – prvi), saj se zavedajo, da je pravočasno ukrepanje najbolj efektivno.

Ortodontontija Ljubljana – na voljo je kar nekaj samoplačniških ponudnikov, ki so specializirani za zdravljenje nepravilnosti v čeljustih (ortodontija za otroke). Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki skrbno preučuje, ocenjuje ponudnike tovrstnih rešitev.

Ortodontija za otroke – nekateri starši mladih pacientov so poročali, da jim otroški zobozdravnik ne želi dati napotnice za zdravljenje, saj naj ne bi bilo potrebno zdravljenje. Če se dvomi v to odločitev, si je najbolje zagotoviti brezplačni posvet – ortodontija za otroke – in se odločiti za samoplačniško zdravljenje.

Ortodontija, ortodontija za otroke, ortodontija Ljubljana
Vse na enem mestu – preko Doktor 1A. Za vas izvajamo raziskave o ponudnikih, priporočamo vam le najboljše in preverjene!

Ortodontija za otroke, kaj pa odrasli?
Verjetno ob misli na zobni aparat najprej pomislite na otroke. In res, veliko otrok potrebuje zobni aparat, saj se z njim popravljajo napake, kot so na primer krivi zobje, nepravilen ugriz, širok razmak med zobmi in podobno. A za zobni aparat se odloča tudi vedno več odraslih ljudi, saj ortodontija dandanes ponuja sodobne ortodontske aparate. Zavedati se je potrebno, da pravilno razvrščeni zobje ne vodijo le v lepši izgled posameznika, ampak je lahko z njimi tudi lažje žvečiti, jih lažje čistiti in poskrbeti za ustrezno zdravje ustne votline.
Če mislite, da tudi vi potrebujete pomoč, ki vam jo lahko ponudi ortodontija, potem vam svetujemo, da si čim prej izberete ortodonta, ki mu boste lahko povsem zaupali. Proces zdravljenja traja kar nekaj časa, vsaj nekaj mesecev ali celo nekaj let, kar je seveda odvisno od tega, kako resen je problem ter kakšne tehnike se bodo v procesu zdravljenja uporabile. Ko se boste odločali za ortodontski poseg, se morate zavedati, da je vedno potreben premišljen individualni načrt. Zato se morate s svojim ortodontom res temeljito pogovoriti, poleg tega pa morate z njim tudi odlično sodelovati.
Že veste, kako do vrhunskega in zaupanja vrednega ortodonta?

Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov. Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane zobozdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško ortodontsko storitev (ortodontija, ortodontija za otroke, ortodontija Ljubljana).

Ortodontija ponuja različne zobne aparate
Ortodontske aparate, ki jih uporablja ortodontija, se lahko v grobem razdeli na snemne in fiksne. Snemni zobni aparat si lahko pacient sname sam in ga nato ponovno vstavi. To pa ni mogoče pri fiksnem zobnem aparatu, saj je ta na zobe dobesedno “zacementiran”. Odstrani ga lahko le ortodont. Zaradi estetskih zahtev odraslih pacientov na trg prihajajo zobni aparati s čim bolj neopaznimi nosilci. Tako ortodontija dandanes ponuja tudi bele oziroma prosojne nosilce in celo prozorne žice. Poleg tega se nosilce lahko skrije na notranjo stran zobnega loka, tako da so povsem neopazni. Seveda bo pri izbiri primernega zobnega aparata svetoval ortodont. Kje so na voljo vse vrste zobnih aparatov: ortodontija za otroke, ortodontija Ljubljana (na voljo preverjeni ponudniki tudi iz drugih krajev Slovenije in Hrvaške). Preskočite čakalne vrste, ortodontija za otroke in ortodontija Ljubljana sta le korak stan. Izkoristite možnost prvega brezplačnega pregleda, posveta in pridobite celoten načrt zdravljenja (ortodontija za otroke, ortododontija Ljubljana, ortodontija cenik…).

Želite izvedeti več?

Preko Doktor 1A vam omogoči brezplačen posvet in načrt zdravljenja.

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev na osnovi anket pacientov po posegu.

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite nam svoje povpraševanje!

(ortodontij, ortodontija za otroke, ortodontija Ljubljana, ortodontija cenik)

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!