fbpx

Plastična kirurgija

Plastična kirurgija
Plastična kirurgija je mlada veja kirurgije, ki se ukvarja s preoblikovanjem delov telesa, ki za stranko niso v estetskem smislu zadovoljivi. Največkrat gre za lepotne popravke, za katere se stranka odloči, ker bi rada pomladila te dele telesa ali izboljšala ter polepšala njihov videz.
Včasih so vzroki za lepotne operacije tudi povsem zdravstvene narave – predvsem ko so v ozadju poškodbe kot so opekline, raztrganine, vreznine. Zdravnik oziroma strokovnjak, ki izvaja operacije se imenuje plastični kirurg. Plastična kirurgija pomeni kirurško oblikovanje človekove kože in podkožja. Beseda plastična kirurgija izhaja iz grščine in pomeni ”umetnost modeliranja kože”. Plastična kirurgija se na mikronivoju ukvarja predvsem z tkivi v telesu, ki jih je potrebno zaradi bolezni ali poškodb vrniti nazaj v naravno stanje. Medicinska izraza, ki se pogosto uporabljata v svetu plastične kirurgije sta transplantacija – presajanje tkiv in transpozicija – premeščanje tkiv ter organov. Plastična kirurgija ni nujno le esetska, lahko je tudi rekonstruktivna in je namenjena zdravljenju ter obnovi kože, obraza po poškodbah, po opeklinah, zdravljenju kosti, sklepov ali drugih bolezni. Rekonstrukcijska kirurgija zdravi kožne brazgotine, kožne tumorje ali nevarne tvorbe.
Zgodovina
Če pogledamo nazaj v zgodovino, so določene elemente, ki jih pozna sodobna plastična kirurgija, poznali že v starem Rimu, Grčiji, Indiji, ko je prihajalo do poškodb in so morali le te popraviti. Lepota in estetika je nekaj , kar so si ljudje želeli od nekdaj in zdravniki ter kirurgi so se morali temu prilagoditi. Mejnik v metodah plastične kirurgije je bila zagotovo uporaba anestezije – pred tem so operacije predstavljale za bolnika ogromno mero bolečine. Pomemben mejnik je tudi iznajdba antibiotikov in uporaba penicilina, ki so izboljšale nivo in uspešnost operacije v smislu preprečevanja infekcij. Plastična kirurgija se je močno razvila med prvo svetovno vojno, ko so vojakom z poškodovanimi deli telesa oziorma opeklinami morali nadomestiti dele telesa. To so bile predvsem strelne rane in poškodbe na obrazu, ki so jih skušali pozdraviti do te mere, da bi bile po zdravljenju čim manj opazne. Za očeta moderne plastične kirurgije tako štejejo gospoda Harolda Gilles, otolaringolista iz Nove Zelandije, ki je deloval in operiral v svoji ambulanti v Lonodnu. Razvil je mnoge moderne metode obrazne kirurgije, ki so pomagale ranjenim vojakom iz prve svetovne vojne.
Kakšne možnosti nam sploh ponuja lepotna kirurgija?

Neinvazivne metode oblikovanja telesa so metode brez večjih posegov v telo, lahko se opravljajo tudi v različnih dermatoloških centrih, wellness-ih, tudi kozmetičnih salonih. Pomembno je, da natančno vemo, komu prepuščamo naše telo. Invazivne metode so kirurški posegi, ki imajo za posledico brazgotine. Od vsakega posameznika je odvisno, ali bodo te bolj ali manj vidne.

NEINVAZIVNE METODE: terapija z ultrazvočnimi valovi (kavitacija), radiofrekvenco, infrardečo svetlobo in/ali vakuum-om, body-wrappingi, masaže…

lipoliza, liposukcija, abderoplastikaa lipoliza, spremembi življenjskega sloga težko odpraviti brez pomoči lepotnega kirurga..INVAZIVNE METODE: lipoliza (krio-, laserska, z visoko energetskim ultrazvokom in kavitacijo, inekcijska), liposukcija, abderoplastika (abdominoplastika), oblikovanje zadnjice, korekcija in dvig prsi, pomlajevanje nadlahti (brahioplastika),
“total body lift”.

Pošljite povpraševanje sedaj!
Z 1 povpraševanjem do 11 različnih ponudb za plastično kirurgijo.
Storitve
Danes med najbolj pogoste storitve, ki jih pozna plastična kirurgija uvrščamo povečavo prsi, v nekaterih primerih tudi zmanjšanje prsi ali dvig prsi, korekcije na obrazu, kot so korekcije nosu, vek, korekcije v smislu pomladitve kože in omilitve znakov staranja in odstranjevanje odvečnega maščobnega tkiva. Med storitve plastične kirurgije spadajo tudi anti age operacije, rekonstrukcija odstranjene dojke, estetska kirurgija lica in čela, estetska kirurgija intimnih predelov, povečava penisa, estetska kirurgija v stomatologiji, plastična kirurgija ljubljanaodstranjevanje odvečnega maščobnega tkiva, najsi bo to na stegnih, trebuhu, nadlahti, abdominoplastika predstavlja zmanjšanje odvečnega tkiva na trebuhu, liposukcija, ki predstavlja odstranitev mašbobe v podkožju nasplošno. Med operacijami so tudi lasersko odstranjevanje izrastkov, kot so bradavice, odstranjevanje podkožnih tvorb, pigmentnih znamenj, oskrba vreznin, opeklin ali raztrganin .
Lepota, notranja in zunanja

Cilj vseh operacij, ki jih ponuja plastična kirurgija je lepota in izboljšan videz. Pravijo, da je lepota subjektivna in pogled v očeh opazovalca ali slikarja. Vendar je lepota nekaj kar prihaja od znotraj, iz srca, iz glave, iz prepričanj in vere v življenje. Lesk v očeh, nasmeh, dobra volja in energija je tisto kar nas vse spodbuja in naprej proti ciljem pošilja. Lepota je dualna, je notranja in je zunanja. Za notranjo lepoto vsak naj sam skrbi, ko na duhovni račun polaga in za svojo srečo na tej ravni vnaprej razpolaga. Zunanja lepota se iz notranje rodi, a včasih tudi pomoč kirurga lahko kaj naredi.

Pri zunanji lepoti se vse enostavno zdi, kupiš lepe obleke, ličila in nove reči. Ko pa pride do delov telesa, rešitev ni več tako na dlani. Vendar za vse to lepotna in plastična kirurgija lahko poskrbi. Poskrbi, da štrleča ušesa postanejo ravna, zakrivljen nos bolj pokončen, koža mlada in sijoča, lica bolj polna in čela dvignjena, podočnjakov več ni, liposukcija za odvečne maščobne celice, ki s hujšanjem ne gredo stran poskrbi, da le te izginejo iz delov delesa, kjer mesta jim ni.

Prednosti in slabosti plastične kirurgije
Odločitev za operacijo ali katerokoli storitev, ki jo ponuja moderna plastična in estetska kirurgija je stvar vsakega posameznika. Plastični kirurgi so na tem mestu v vlogi svetovalcev, ki vam bodo povedali kake so realne možnosti transformacij, ki si jih želite. Vsak si želi mladostnega videza in lepega ter čvrstega telesa in danes je v svetu, ki ga ponuja plastična kirurgija marsikaj možno. Živimo v svetu, kjer je možno praktično vse. Ta veja medicine se je tako razvila, da so marsikateri posegi o katerih so pred časom mnogi le sanjali in so bili dosegljivi le najbolj premožnim ljudem, danes na dosegu roke prav vsakemu, ki se za to odloči. Res je, da plastična kirurgija prinaša tudi tveganja in niso vsi kandidati za vse vrste operacij, vendar dokler se ne pozanimate kaj vam operacija ki jo ponuja Doktor 1A prinese, ne boste nikoli vedeli kaj lahko v svojem življenju s tem pridobite.