fbpx

Presaditev las

Presaditev las

presaditev las
Presaditev las je kirurški postopek oziroma poseg, pri katerem se vzame lase iz zatilja ali robnih delov glave in se jih prestavi na področje izgube las. Na zatilju in robnih delih so lasje znani kot dominantni, bolj gosti in zdravi in se jih brez težav lahko uporabi za darovanje. To so deli, kjer bodo lasje še naprej naravno rastli.
Presaditev las je rešitev za marsikoga in balzam za rano plešavosti. Presaditev las cena bo za vas preko Doktor 1A ugodna.
Kdo je kandidat za operacijo presaditev las?
Kandidati za operacijo presaditev las so vse tiste osebe, ki imajo dovolj las za darovanje na robnih delih in zatilju glave. V preteklosti veliko kandidatov s plešo ni bilo primernih za to operacijo, vendar so moderne tehnike tako posodobile, da se danes veliko več ljudi, predvsem moških odloči za operacijo. Operacija je na dosegu roke, zanjo so se odločili že mnogi znani obrazi in med njimi ste lahko tudi vi.
Izguba las je za marsikoga velika težava !

Za moške, ki se srečujejo s plešavostjo, ta lahko predstavlja znak staranja in začetek izgubljanja las. Tudi, če govorimo o mladi osebi, ki se je s plešavostjo ravno srečala, pomanjkanje las lahko za marsikoga pomeni začetek samozavesti in samozaupanja. Klinične študije so pokazale, da okoli 70% moških in malo manj procentov žensk v svojem življenju doživi določeno mero izgube las. Vzroki za to so različni in z izgubo las je povezanih več dejavnikov – prevladujoči dejavnik so geni, starost osebe in predvsem hormoni. Stres, zdravila, slaba prehrana, bolezni, čustvena napetost in vznemirjenost še dodatno negativno vplivajo in lahko pospešijo izgubo las. Presaditev las je rešitev za vse tiste, ki se soočajo z plešavostjo.

Znano je, da povprečno oseba na dan izgubi in ji ponovno zraste okoli 50-100 las. Najsi gre za trenutne spremembe ali izgubo las za daljše časovno obdobje, plešavost ni zanemarljiva in neopazna sprememba. Nihče si tega ne želi. Glava in obraz sta najbolj vidna in prepoznavna dela človekovega telesa in za osebe, ki nastopajo v javnosti in jim videz veliko pomeni, problem plešavosti lahko predstavlja veliko oviro. Moški bodo zaradi plešavosti običajno trpeli. Trajna izguba las se pojavi kot posledica nezmožnosti rasti lasnih mešičkov – ti postanejo tanjši in šibkejši in rast se lahko ustavi. V preteklosti so se moški posluževali različnih metod skrivanja izgube las, sedaj pa centri dobrega počutja in wellnes turizma prinašajo spremembe in nove možnosti za učinkovito spopadanje s to težavo.

Več informacij na temo presaditev las najdete tudi na : www.doktor1a.com/presaditve-las/

Pošljite povpraševanje sedaj!

Z 1 povpraševanjem do 7 različnih ponudb za presaditev las.

Da bi lažje razumeli operacijo presaditev las , pa moramo povedati nekaj o zgradbi in strukturi las. Lasje so dolge strukture, sestavljene iz keratinskih beljakovin. Keratinske beljakovine so naprej sestavljene iz dolge verige aminokislin. Gostota in kakovost las je v veliki meri odvisna od genov, ki jih podedujemo od staršev. Kakovost las je odvisna tudi od rase posameznika. Najdebelejše lasje imajo temnolasi, svetlolasi ljudje imajo navadno tanjše lasje. Celice, ki tvorijo melanin – pigmentne celice določajo barvo las. Las se izrašča iz povrhnjice na koži glavi, kjer se v lasnem mešičku ali foliklu začne njegova rast. Lasni mešiček se nahaja tik pod površjem kože, okoli 5-10mm pod kožo v maščobnem tkivu. Lasna čebulica, kjer lasna korenina zraste proizvaja lasna vlakna. Celice vsebujejo tudi receptorje za moške spolne hormone in vplivajo na rast. Tisti, ki so podvrženi izpadanju las imajo mešičke občutljive na moške spolne hormone. Pri moških se bolezen pojavi že v puberteti, pri ženskah v menopavzi. Moški spolni hormoni ali androgeni vplivajo na izpadanje las, najprej povzročijo tanjšanje las in potem postopno propad lasnih mešičkov. Pri ženskah, ženski spolni hormoni lasne mešičke ščitijo pred propadanjem. Življenska doba las navadno traja od 3 do 5 let.
operacija nosu

Izguba las je nekaj povsem običajnega – na dnevni ravni izgubimo okoli 200 las. Izguba las je lahko posledica česanja, umivanja in tovrstna izguba je na vsakodnevni ravni nekaj povsem običajnega. Poznamo še druge vrste izgube las, ki so mehanskega vpliva in so posledica uporabe pripomočkov za urejanje las. Izguba las, pri kateri lahko krivimo hormone je druge vrste izguba oziroma androgena plešavost. V tem primeru je presaditev las idealna rešitev. Znanstveniki opažajo, da se plešavost pri osebah moškega spola razvije po puberteti in je potem ni mogoče ustaviti. Razlog za to so lasni mešički, ki so izpostavljeni adrogenim hormonom in postanejo na te hormone občutljivi. Delovanje moških hormonov na genetsko občutljive lasne mešičke povzroči plešavost. Vendar morajo biti za to izpolnjeni določeni pogoji – gen za plešavost se lahko razvije tako pri moških kot pri ženskah. Ni nujno, da se bo gen za plešavost pri vsakemu posamezniku izrazil in se bo plešavost pojavila. Izražanje je odvisno od dejavnikov, kot so stres, starost, hormoni in ostalo.

Kako hormoni povzročajo plešavost, na znanstvenem nivoju še ni povsem jasno. Verjetno se bo z razvojem genetske medicine tudi to ugotovilo, ko bodo znanstveniki znali identificirati ta gen za povzročanje moške plešavosti in bo tako omogočeno genetsko zdravljenje in preprečevanje.

Postopek

Presaditev las je ambulantni poseg, pri katerem se obstoječe lasne mešičke iz področja darovanja prestavi na področje plešavosti. Poseg se prične z odstranjevanjem lasnih mešičkov iz darovane strani, ki je pogosto na zatilju in stranskih delih glave na vrhnji del glave. Med posegom kirurg uporabi lokalno anestezijo za preprečevanje bolečin in neudobja. Lasni mešički so po odstranitvi izolirajo in prestavijo na predhodno prerezane in pripravljene mikro razpoke na plešavi strani. Razpoke so oblikovane in pripravljene tako, da popravijo videz že obstoječih las, zapolnijo plešave dele in znižajo glavno linijo las. Pogoj za uspešno presaditev las je zadovoljiva količina darovanih las. Poseg traja od 3 do 5 ur in navadno nima nobenih stranskih učinkov. Dolžina trajanja operacija je odvisna od števila vsadkov. Za povečanje gostote las, se postopek večkrat ponovi. Po posegu je potrebno jemanje zdravil, ki preprečijo možne zaplete, kot so infekcija in odtekanje.

Presajeni lasje bodo v nekaj mesecih začeli ponovno rasti in bodo dobili enako barvo, sestavo, moč in življenjsko dobo kot lasje iz darovanega predela. Iz presajenih lasnih mešičkov bodo lasje rastli celo življenje. Presaditev las je tako postopek, ki izkorišča možnost samo obnovitve obstoječih močnih in zdravih las, primernih za darovanje.

Presaditev las cena je odvisna od števila vsadkov, ki jih je potrebno vtkati na plešavi predel glave. Presaditev las cena ni zanemarljiv dejavnik, vendar pomislite kaj vse vam lahko prinese nova pričeska, nov izgled in lepši, bolj bolji lasje. Doktor 1A sodeluje le z najboljšimi klinikami in zagotovo se vam bo investicija povrnila. Presaditev las cena varira od klinike do klinike in je tudi odvisna od specialista, ki jo opravi. Priporočamo vam, da obiščete stran Doktor 1A in si pridobite ponudbe različnih klinik za operacijo presaditve las. Zadeva je zelo preprosta – vtipkate podatke in poslali vam bodo različne ponudbe, ki jih med sabo primerjate in se odločite za najboljšo.

Več informacij na temo presaditev las najdete na: www.doktor1a.com/presaditve-las/