Zobna proteza

zobna proteza

Zobna proteza predstavlja nadomestek naravnih zob. Narejena je iz akrilata, prozorne smole, posebne plastike ter tudi lahkih kovin, izgleda pa tako kot pravi zobje. 

Zobna proteza je torej po meri človekovih ust narejen tehnični pripomoček, s pomočjo katerega vam zobozdravnik nadomesti manjkajoče zobe. Po želji jo lahko vzamete iz ust in spet vstavite, potrebno pa je nekaj časa, da se na njo dobro navadite. Sodobne zobne proteze izgledajo precej naravno in so veliko bolj udobne, kot so bile včasih.

Vzroki za izgubo zob so lahko takšni in drugačni. Morda je krivec zobna gniloba ali pa različne težave z zdravjem ustne votline. Če tudi vam grozi izguba večine zob, potem bo za vas zobna proteza zagotovo prava rešitev. Seveda pa najprej potrebujete dobrega zobozdravnika, ki bo natančno pregledal vašo ustno votlino ter na podlagi nje ustvaril model vaše nove proteze.

Se sprašujete, kako do dobrega zobozdravnika? Niste zadovoljni z vašim trenutnim zobozdravnikom? Želite zdravje svoje ustne votline zaupati preverjenemu specialistu, ki ve, kaj dela, ter svoje delo opravi kakovostno, hitro in brez bolečin?

Doktor 1A bo zagotovo vaša najboljša odločitev!

Poslanstvo Doktor 1A se skriva v tem, da ljudem pomagamo do najboljše zdravstvene storitve. To velja tudi za zobozdravstvene storitve. Kako to dosežemo? Tako, da na podlagi skrbno pripravljenih anket ocenjujemo zadovoljstvo svojih pacientov. Tako se trudimo, da imamo v svoji ponudbi zobozdravnike z ugodnimi cenami, ki seveda nikakor ne vplivajo na kakovost njihovih storitev. Prav zato sodelujemo z več zobozdravniki, pri katerih vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri njih naročili direktno.

Zobozdravniki, ki vam jih bomo priporočili v Doktor 1A, imajo vrhunske zobne ordinacije ter ponujajo samo vrhunske zobozdravstvene storitve. Poleg tega je ugoden tudi njihov cenik. V večini primerov boste tako lahko opravili vse storitve na enem mestu, in sicer brez dolgih čakalnih dob ter nadležnega prestavljanja terminov. Garancija na zadovoljstvo je zagotovljena!

Izpolnite obrazec in prejeli boste 17 neobvezujočih ponudb Doktor 1A zobozdravnikov. 

Ime in priimek (obvezno)

Elektronski naslov (obvezno)

Telefonska številka

Vaše sporočilo

 Strinjam se s splošnimi pogoji. (označite okence)

Tipi zobnih protez

Najbrž že veste, da poznamo dva različna tipa zobnih protez. Tako ločimo med totalno zobno protezo ter delno zobno protezo. O tem, kakšno potrebujete, bo glede na to, koliko zob vam manjka in kje vam manjkajo, odločil vaš izbrani zobozdravnik. Brez dvoma se bo o tem temeljito pogovoril tudi z vami.

Totalna zobna proteza

Klasična totalna zobna proteza pride v upoštev takrat, ko v ustni votlini nimate nobenega zoba več. Izdela se lahko šele po tem, ko se dobro zacelijo vse rane, ki so posledica puljenja zob. V procesu celjenja poteka tudi pregrajevanje oziroma remodelacija predela, kjer se celi kost. Vse skupaj lahko traja tudi do pol leta, zato je z zobno protezo dobro počakati približno 6 mesecev.

Totalna zobna proteza je izdelana iz rožnatega materiala, ki se mora dobor prilegati dlesnim. Zgornji del je oblikovana tako, da pokriva tudi nebo. Spodnja proteza pa je oblikovana po loku tistega dela dlesni, kjer so bili včasih zobje. V že omenjen rožnat material so vgrajeni umetni zobje, in sicer tako, da lahko hrano čim bolj prežvečite ter jasno govorite. Seveda je pomembno še to, da zobje delujejo čim bolj naravno.

Delna zobna proteza

Uporablja se v primeru, ko imamo v ustih tudi še nekaj svojih zob. Delna zobna proteza sestoji iz kovinskega ogrodja, s katerim protezo čvrsto namestimo na zobe. Ogrodje nosi rožnati material, ki nadomešča dlesen, Vanj so vgrajeni umetni zobje. Takšna delna zobna proteza se lahko uporablja tudi namesto fiksnih zobnih mostičkov, in sicer v primeru, kadar zobje niso primerno nosilno ogrodje za mostiček. Delna zobna proteza pripomore k temu, da preostali zobje ostanejo v pravilni liniji, saj prepreči njihovo premikanje.

Zobna proteza, naj bo delna ali totalna, povrne nasmeh na vaš obraz

Poleg tega, da nadomesti vaše naravne zobe, da vašim licem in ustnicam podporo, da lahko normalno jest in uživate v zadovoljnem nasmehu. Z zobno protezo boste spet izgledali kot vi, dobili boste dodatno samozavest ter na sploh živeli bolj kakovostno življenje. 

zobne proteze

Želite kakovostno zobno protezo tudi vi? Obrnite se na agencijo Doktor 1A in zagotavljamo vam, da vam ne bo žal!

S svojo bogato ponudbo izbranih zobozdravnikov smo pomagali že mnogim pacientom in jim povrnili nasmeh.

Oddajte povpraševanje, mi pa vam bomo poslali seznam 10 zobozdravnikov ter dodali še njihove cene cene. Informacije bodo torej vsebovale vsem zanimiv in zelo pomemben cenik, ne bomo pa pozabili tudi na rezultate o zadovoljstvu pacientov po zobozdravstvenem posegu. Svojega zobozdravnika boste lahko izbirali med odličnimi slovenskimi in hrvaškimi ponudniki. Garantiramo vam neboleč poseg!

Še ena posebna prednost. Doktor 1A vam zagotavlja BREZPLAČEN prvi pregled, kjer bodo zobozdravniki pregledali vaša usta in zobe, ter vam strokovno svetovali, katere storitve potrebujete. Za vas si bodo vzeli dovolj časa ter se dogovorili za termin, ki vam bo najbolj ustrezal. Nato pa bodo poskrbeli za to, da bo poseg opravljen na najvišjem nivoju, brez bolečin in kar se da hitro.

Kako poteka izdelava zobne proteze?

Poglejmo si na primeru totalne zobne proteze.

  • Pri prvem obisku vam bo zobozdravnik naredil odtis zgornje in spodnje čeljusti. V laboratoriju se nato izdela mavčni model, po katerem se naredi posebno žlico, ki jo bo zobozdravnik uporabil pri naslednjem obisku.
  • Pri drugem obisku zobozdravnik s pomočjo žlice naredi še bolj natančne odtise čeljusti.
  • Tretji obisk zajema oblikovanje voska, ki določi postavitev zob, izbere se tudi barva zob.
  • Na četrtem obisku zobozdravnik oceni postavitev zob in ugriz.
  • Sledi še 5. obisk, kjer pacient dobi izdelano protezo.

Zobna proteza se torej izdela v sodelovanju z zobotehničnim laboratorijem, in sicer na podlagi odtisov stanja v vaših ustih. Ponavadi so za delno zobno protezo dovolj 3 obiski pri zobozdravniku, za totalno protezo pa okoli 5 obiskov. Seveda kasneje sledijo tudi kontrole, kjer se zobozdravnik prepriča o ustreznosti proteze.

Pri tem naj seveda poudarimo, da je potrebna popolna podpora izbranega zobozdravnika, ki se bo z vami pogovoril o kakršnih koli težavah, ki bi jih utegnili imeti pri uporabi zobne proteze. Tako bo preverjal stanje vaše ustne votline in skrbel za ohranjanje zobnega zdravja. Poleg tega je potrebno zobno protezo včasih tudi prilagoditi.

Kako do zobne proteze hitro in brez bolečin? Doktor 1A bo zagotovo vaša najboljša odločitev!

Seveda vam zobna proteza ne bodo prav nič pomagala, če vam je ne bodo izdelali vrhunski specialisti, saj mora biti popolnoma prilagojeni vašim ustom. A kje najti takšne specialiste? Vabimo vas, da se pri iskanju najboljše zobne proteze obrnete na našo odlično agencijo Doktor 1A.

  • Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravniških storitev.
  • Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.
  • Zagotavljamo vam neboleč poseg.
  • Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite svoje povpraševanje zdaj!

Zobna proteza 5.00/5 (100.00%) 1 vote