fbpx

ZOBNE LUSKE

Zobne luske
Zobni vsadki so namenjeni vsem, ki želijo nadomestiti manjkajoči zob
Zobne luske so tanke individualno izdelane plasti iz porcelana. Z minimalno invazivnim in nebolečim posegom zobne luske na zob pritrdi oz. nalepi izkušen zobozdravnik. Zobne luske se največkrat uporablja za estetiko zob.
Kaj so zobne luske?
Mnogi ljudje se zaradi nepravilne in neredne higiene, posledično tudi razpokanih in poškodovanih zob ali kajenja, ki obarva zobe, odloči za beljenje zob. Ker večkratno beljenje zob prav tako uniči zobno sklenino, so rešitev za dolgotrajno ureditev zobne luske. Za zobne luske se odločajo posamezniki zaradi obarvanih, odkrušenih oz. poškodovanih, blago krivih ali razmaknjenih zob, ki si želijo tako imenovanega hollywoodsko belega nasmeha.
Zobne luske
Namen zobnih lusk je, da v relativno kratkem času in z minimalno invazivno metodo pridete do brezskrbnega, bleščečega nasmeha.
Postopek izdelave in namestitve zobnih lusk

Izdelava in namestitev zobnih lusk je izredno hiter postopek. Pred posegom se naredi stomatološki pregled, da se preveri stanje ustne votline in ugotovi ali je pacient primerni kandidat za zobne luske. Če je primerni kandidat, se z njim zobozdravnik pogovori in mu opiše postopek terapije.

Za posamezno terapijo so potrebni približno od dva do trije obiski zobozdravnika. Na prvem obisku se rahlo pobrusi nepravilni zob (0.3-0.5 mm – primerjava kontaktne leče), pri čemer zobozdravnik uporabi lokalno anestezijo. Nato zobozdravnik odvzame odtis za zobne luske, ki se oblikujejo in obarvajo po željah pacienta. Pred odhodom pa pacientu namesti začasne zobne luske.

Pacientov model odtisa za zobne luske pošljejo v zobotehnični laboratorij, kjer izdelajo porcelanaste zobne luske po njegovih željah. Ko dobijo zobne luske iz zobotehničnega laboratorija, jih trajno zacementirajo s posebnim cementom na zobe in preverijo, kako vplivajo na ugriz ter jih po potrebi dodatno oblikujejo. Končni rezultat mora izgledati naravno, saj so zobne luske narejene iz porcelana, ki je imitacija naravnega zobe in odseva svetlobo. Pacient mora po posegu poskrbeti za brezhibno higieno. Sam poseg zobnih lusk je neboleč in minimalen, rezultati pa so res neverjetni. Praktično vsakomur se po posegu spremeni življenje, poveča se samozavest in nasmeh postane del vsakdana. Cene zobnih lusk se na trgu razlikujejo zaradi same kvalitete materialov.

Za koga so primerne zobne luske?

Zobne luske so primerne za vse posameznike, ki si želijo spremembo estetskega videza svojih zob in imajo zdrave zobe ter dlesni. Estetske zobne luske rešijo premajhne, poškodovane, blago krive zobe in tudi zapolnijo večje medzobne prostore. Zobje, ki so primerni za zobne luske morajo biti brez kariesa in brez večjih kompozitnih polnil (plomb) na zobeh. V primeru kariesov, večjih kompozitih in oceni zobozdravnika, da pacient ni primeren za zobne luske, se lahko ponudi rešitev s prevlekami, kjer pa se v večji meri poškoduje zobna sklenina.

Zobne luske so odlična rešitev za odkrušene, poškodovane in premajhne zobe, saj se z njimi lahko popravijo tako nenormalno oblikovani zobje, kot tudi tisti, ki so krajši. Posamezniki s težavo obarvanih zob se odločajo za zobne luske, ker je porcelan odporen na madeže in tako se porcelanaste luske ne bodo obarvale s kavo, čajem, tobakom ali hrano. Ob razmiku med zobmi pa so zobne luske še posebej zaželene, saj lahko zobne luske zakrijejo prirojene nepravilnosti zob, kot tudi blage oblike krivih zob. Zobne luske so po izgledu naravnega videza, saj je porcelan popolna imitacija naravnega zoba tako po izgledu kot tudi trdoti, zato omogočajo dolgoročno spremembo lepega bleščečega nasmeha. Ker pa so zobne luske debeline kontaktnih leč, ni vedno potrebno brušenje vaših zob. V kolikor pa je potrebno odstranjevanje zobne sklenine je ta minimalno brušena.

Zobne luske so primerne za spremembo estetskega videza zob

Že imate izbranega zobozdravnika, ki vam bo delal zobne luske?
Če ga še nimate, potem se soočate z veliko dilemo: Katerega zobozdravnika izbrati?
Komu lahko zaupate? Kako ga lahko preverite?

Obrnite se na agencijo Doktor 1A!

Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov.

Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane
zobozdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško zdravstveno storitev.

Prednosti in slabosti zobnih lusk:
Zobne luske so odlična rešitev za obarvane, odkrušene oz. poškodovane, blago krive in razmaknjene zobe, saj z njimi lahko spreminjamo obliko, velikost in barvo zob.
Zobne luske so rešitev za odkrušene oz. poškodovane zobe

Prednosti zobnih lusk so, da vam zagotavljajo naraven videz zoba tudi od blizu in dajejo občutek samozavesti. Porcelan iz katerega so narejene zobne luske je dlesnim prijazen material in ga tkivo ne zavrača, tudi sam poseg ne povzroča vnetje zob ali dlesni. Zobne luske so odporne na madeže in ohranijo svojo barvo dalj časa. Namestitev zobnih lusk je manj invaziven poseg kot vstavljanje prevlek na zobe.

Slabost zobnih lusk je ta, da vseeno poškodujejo sprednjo stran sklenine, zato so lahko zobje ob samem začetku občutljivi na mrzlo in toplo. Res je, da so zobne luske trdne, vendar se vseeno lahko odlepijo ali pa počijo. Grizenje nohtov in odpiranje steklenic z zobmi ni priporočljivo za zdravje normalnih zob. Problem lahko nastane tudi ob razliki barve z ostalimi zobmi, saj se ob nagibu glave pri določeni svetlobi da opaziti razliko. Ob površni negi zob se lahko pod zobne luske nabirajo bakterije, ki povzročijo zobno gnilobo. Tudi življenjska doba zobnih lusk je omejena, saj običajno traja od 10 do 15 let, nato pa je potrebna zamenjava. Zobne luske niso nadomestilo za zdrave zobe. Ko se pacient odloča za zobne luske, mora biti seznanjen, da ni nujno da bodo zobne luske povsem identične ostalim zobem. Zobna sklenina bo za vedno uničena na sprednji strani zob, ter na vsakih nekaj let jih bo potrebno menjati.

POMEMBNO! Za dolg obstoj zobnih lusk je nujna dobra ustna higiena in redne kontrole pri zobozdravniku. Potrebno je redno umivanje in ščetkanje zob, čiščenje z zobno nitko, ustno vodico in medzobno ščetko. V prvih dneh po namestitvi zobnih lusk, se je potrebno izogibati žilavi in trdi hrani, paziti je potrebno že ob samem žvečenju hrane. Priporočeno je, da se ob prvih dneh namestitve zobnih lusk uporablja samo mehka zobne ščetka in zobna nitka. Zagotovo pa boste ponovno zaživeli in se otresli dolgoletnih travm, ki so vam jih povzročali estetsko neustrezni zobje. Lahko se boste ponosno nasmejali.

Zagotovo pa boste ponovno zaživeli in se otresli dolgoletnih travm, ki so vam jih povzročali estetsko neustrezni zobje. Lahko se boste ponosno nasmejali.

Še vedno iščete ustreznega specialista?

Doktor 1A – prava pot do ustreznih zobnih lusk!

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev.

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!