fbpx

ZOBNI MOSTIČEK

Zobni mostiček

Zobni mostiček je zobna rekonstrukcija, ki se imenuje tudi fiksni protetični nadomestek. Njegova naloga je ta, da nadomešča manjkajoče zobe v zobni vrzeli.

Dokler so zobje zdravi in sijoči in ne povzročajo težav, se niti ni mogoče zavedati njihovega pomena. Niti se ne razmišlja o rešitvi, kot je zobni mostiček. Vse pa se spremeni, ko nastopijo takšne ali drugačne težave, ki zahtevajo kakšen zobni mostiček.

Ali tudi vaš nasmeh kvari eden ali več manjkajočih zob? Ni vam potrebno trpeti! Manjkajočo vrzel med zobmi lahko danes premosti kar zobni mostiček!

Zobni mostiček
Zakaj je potreben zobni mostiček?

Če se pri izgubi enega ali več zob le-teh ne nadomesti, pride do zmanjšanja žvečne površine, pa tudi zobje se lahko pričnejo nagibati v zobno vrzel. Lahko se pojavi celo izraščanje zob nasprotnega zobnega loka v vrzel. Takšna nepravilna lega zob ima seveda številne negativne posledice: otežuje čiščenje zob, omogoča zastajanje ostankov hrane, večja je verjetnost pojava zobne gnilobe ter dovzetnost za obolenje zobnih tkiv.

Zobni mostiček je sestavljen iz vsaj dveh zobnih prevlek ter enega ali več vmesnih členov. Opravlja številne naloge, tako ohrani žvečno funkcijo, poveča razumljivost govora, podpira tkiva ustnic in lic ter ohranja tudi naravno skladnost potez obraza.

Za dober zobni mostiček je potreben dober in čvrst nosilec na obeh straneh zobne vrzeli. Zob, ki predstavlja nosilec, mora biti živ, brez znakov kakršnega koli vnetja zobnega živca ali okoliških tkiv. Dlesen mora biti bledo rožnata ter čvrsto pritrjena na zob. Prisotnost žepov ni ustrezna. V primeru, da zob ni živ, mora biti pravilno oskrbljen. Polnitev mora biti tesna in homogena ter primerne dolžine. Nosilci za zobni mostiček so lahko tudi zobni vsadki, v tem primeru ni potrebno brusiti zdravih zob in tako s pomočjo implantatov nastane zobni mostiček.

Zobni mostiček – razlogi za odločitev

⦁  Za popravo izgleda zob;
⦁  Za ponovno normalno žvečenje;
⦁ Za popravilo okvare čeljustnih sklepov;
⦁  Za preprečevanje nagibanja zob okrog vrzeli;
⦁  Za ohranitev naravnega izgleda obraza (lic);
⦁   Za preprečitev izgube zob okoli nastale vrzeli.

zobni mostiček je odlična rešitev za popravo izgleda zob

Že imate zobni mostiček? Če ga še nimate, potem se soočate z veliko dilemo: Katerega zobozdravnika izbrati? Komu lahko zaupate? Kako ga lahko preverite? Zanima vas tudi zobni mostiček cena! Obrnite se na agencijo Doktor 1A!

Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov. Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane zobozdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško zdravstveno storitev.

Pošljite nam povpraševanje!

Na osnovi tega vam bomo poslali seznam s kar 17 vrhunskimi zobozdravniki, ki se nahajajo v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem. Zobozdravniki, ki vam jih bomo priporočili pri Doktor 1A, imajo najboljše ordinacije ter ponujajo samo vrhunske zobozdravniške storitve. Še kako pomembno je tudi dejstvo, da boste lahko vse storitve opravili na enem mestu, in sicer brez dolgih čakalnih dob ter nadležnega prestavljanja terminov.

Kako bo izbrani zobozdravnik izdelal zobni mostiček?

Da se izdela zobni mostiček, je potrebnih kar nekaj faz:

⦁ Najprej je potrebno zobne nosilce dobro obrusiti.

⦁ Dobljeno stanje nato zobozdravnik odtisne z zelo natančno odtisno maso. Tako zobotehnik dobi potrebne informacije o prostoru med zobmi zgornje in spodnje čeljusti ter informacije o položaju zob.

⦁ Po končanem odtisovanju je zobe potrebno zaščititi pred vplivi iz ustne votline. Zato se izdelajo nadomestne zobne krone (za zobni mostiček).

⦁ Nato sledi preverjanje ustreznosti ogrodja. Potrebno je preveriti, kako ogrodje sedi na zobeh nosilcih, če so prisotne kakšne špranje in tako naprej.

⦁ Na koncu sledi še preverjanje ugriza z dokončanim zobnim mostičkom. V tej fazi zobozdravnik odstrani dele porcelana, ki motijo ugriz.

⦁ Nato sledi glaziranje in cementiranje, tako se zobni mostiček pritrdi na zobe.

POMEMBNO! Za zobni mostiček je potrebno ustrezno skrbeti. Da pa se za zobni mostiček poskrbi ustrezno, je potrebno zobe očistiti vsaj 2x na dan (z zobno ščetko, nitko in medzobno ščetko) in seveda redno uporabljati tudi ustno vodico. Ti rutinski postopki so ključni za ohranjenje higiene v ustni votlini. Pacient, ki ima zobni mostiček mora poskrbeti, da očisti tudi prostore med, pod in okoli mostička.

Zobni mostiček – kakšne vrste obstajajo?

Zobni mostiček je lahko narejen iz več različnih materialov. Nekoč so bili izdelani samo iz kovine, a temu zdaj ni več tako.

V grobem se jih deli na:

⦁ kovinski zobni mostiček, kjer je celoten mostiček izdelan iz kovine,
⦁ cirkonij zobni mostičkek, kjer je celoten mostiček izdelan iz cirkonija,
⦁ kovinsko-keramični zobni mostiček, ki je kombinacija porcelana in kovine,
⦁ porcelansko-cirkonijev zobni mostiček, kjer je cirkonij napečen na cirkonij ter
⦁ polno keramični zobni mostiček, ki je izdelan le iz porcelana.

Od pacienta je odvisno kakšen mostiček si bo izbral.

Doktor 1A – prava pot do ustreznega zobnega mostička!

Seveda vam zobni mostiček ne bodo prav nič pomagal, če vam ga ne bodo izdelali v vrhunski zobni ordinaciji, saj morajo biti popolnoma prilagojeni vašim ustom in zobem. A kje najti takšne specialiste? Vabimo vas, da se pri iskanju najboljšega zobnega mostička obrnete na našo odlično agencijo Doktor 1A. Tu boste našli odgovore na vse teme zobnega mostička (zobni mostiček izdelava, zobni mostiček cena, zobni mostiček vzdrževanje …) V agenciji smo zavezani poslanstvu, da ljudem čim hitreje pomagamo do najboljše zdravstvene storitve, in sicer tako, da na podlagi skrbno pripravljenih anket ocenjujemo zadovoljstvo strank, ki so opravile storitev pri naših ponudnikih. Prav tako se trudimo, da imamo v svoji ponudbi zobozdravnike z ugodnimi cenami, ki seveda nikakor ne vplivajo na kakovost njihovih storitev. Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se na ponudnika obrnili direktno. Garancija na zadovoljstvo je tako brez dvoma zagotovljena!

Kako do zobnega mostička hitro in brez bolečin? 

Doktor 1A bo zagotovo vaša najboljša odločitev!

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev.

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!