fbpx

ZOBOZDRAVNIK

Zobozdravnik

celostna ureditev
Zobozdravnik je strokovnjak na področju ustne medicine. Je torej strokovno usposobljena oseba, ki se loti popravila naših zob, če je z njimi nekaj narobe. Obiščemo ga v primeru, da imamo bolečine v ustni votlini, v enem ali več zobeh ali kakšne druge podobne težave. Zobozdravnik nam bo na podlagi svojega znanja in izkušenj pomagal, da se od omenjenih težav poslovimo.
Kakšne naloge opravlja zobozdravnik?

Zobozdravnik med drugim opravlja sistematski pregled zob, odstranjuje zobni kamen in dele zob, ki so okvarjeni zaradi zobne gnilobe. Poleg tega premazuje in zaliva zobe, izdeluje zalivke, odstranjuje obolele zobne živce, kirurško odstranjuje zobe, zdravi pa tudi kanale zobnih korenin. S tem pa njegov nabor nalog še zdaleč ni končan. Lušči in gladi tudi površino zobnih korenin, operira dlesni, nepravilno razvite ali raščene zobe pa uravnava s takšnimi ali drugačnimi zobnimi aparati. Nadomešča tudi izgubljene zobe, tako s prevlekami, mostički ali zobnimi protezami. Pa še kaj bi se našlo …

Zobozdravnik ima končano medicinsko fakulteto, in sicer smer dentalna medicina, katere študij traja 6 let. Po končani diplomi pridobi naziv doktor dentalne medicine, samostojno pa lahko svoje delo začne opravljati šele po enoletnem pripravništvu, ki se zaključi s strokovnim izpitom. Nato sledi še specializacija, ki traja 4 leta, le-ta se konča s specialističnim izpitom.

Izbira ustreznega zobozdravnika ni lahka odločitev

Mnogi ljudje se zobozdravnika bojijo zaradi slabih izkušenj v otroštvu ali v odrasli dobi. Zato morata zobozdravnik in pacient vzpostaviti zaupanja vreden odnos. Zobozdravnik mora tako dobro razumeti pacienta, njegove strahove in skrbi. Nikakor ne sme prezreti tudi pacientovega psihofizičnega in duševnega stanja, zato naj se z bolnikom pogovarja na odprt in izobraževalen način. Vzeti si mora dovolj časa za odgovore na morebitna vprašanja.

Statistika žal govori o tem, da se vsaj ena četrtina zahodnega sveta boji zobozdravniških pregledov, pri 5 odstotkih ljudi pa je strah tako globok, da povsem zavračajo zobozdravniško oskrbo. Strah je sicer nekaj čisto običajnega, a na določeni točki se moramo z njim soočiti in ga premagati. Pri tem pa seveda lahko ogromno stori prav zobozdravnik. Zato je še kako pomembno, da izberemo zobozdravnika, ki mu lahko že takoj zaupamo svoje nelagodje ter na katerega se lahko povsem zanesemo. Z njegovo podporo bomo strah namreč premagali veliko lažje.

Kako hitro in učinkovito do zobozdravnika? 

Doktor 1A bo zagotovo vaša najboljša odločitev!

V agenciji Doktor 1A smo zavezani poslanstvu, da ljudem čim hitreje pomagamo do najboljše zdravstvene storitve, in sicer tako, da na podlagi skrbno pripravljenih anket ocenjujemo zadovoljstvo strank, ki so opravile storitev pri naših ponudnikih. Prav tako se trudimo, da imamo v svoji ponudbi zobozdravnike z ugodnimi cenami, ki seveda nikakor ne vplivajo na kakovost njihovih storitev. Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se na ponudnika obrnili direktno. Garancija na zadovoljstvo je tako brez dvoma zagotovljena!

Še ena posebna prednost. Doktor 1A vam zagotavlja BREZPLAČEN prvi pregled, kjer bo prijazen zobozdravnik pregledali vaša usta in zobe, ter vam strokovno svetoval, katere storitve potrebujete. Za vas si bo vzel dovolj časa ter se dogovoril za termin, ki vam bo najbolj ustrezal. Nato pa bo poskrbel za to, da bo potreben poseg opravljen na najvišjem nivoju, brez bolečin in kar se da hitro.

zobozdravnik
Kdo je dober zobozdravnik?

Na srečo so časi, ko je bil pacient na milost in nemilost prepuščen razpoloženju zobozdravnika, za vedno mimo. Dandanes delo zobozdravnika temelji na tem, da gradi vzajemen in spoštujoč odnos s pacientom. Brez zaupanja nikakor ne gre, zato je še kako potrebna kakovostna komunikacija.

Dober zobozdravnik je tisti, ki dela s srcem. Poleg tega je potrpežljiv, zna prisluhniti, odgovoriti na zastavljena vprašanja, je visoko strokovno usposobljen, si prizadeva za neboleča in nestresna srečanja in podobno. Takšnemu zobozdravniku ne bo odveč ostati v ordinaciji tudi več časa, če bo to potrebno. Poleg tega se mora stalno izobraževati in pacientu predstaviti nove možne oblike zdravljenja. Zobozdravnik se mora potruditi za pacientov obisk in ne obratno.

Kako do dobrega, vrhunskega in prijaznega zobozdravnika?
Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov. Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane zobozdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško zdravstveno storitev.

Prednosti, ki vam jih omogoča agencija Doktor 1A – zobna protetika:

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev na osnovi anket pacientov po posegu.

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Na osnovi tega vam bomo poslali seznam s kar 10 vrhunskimi zobozdravniki, ki se nahajajo v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem. Zobozdravniki, ki vam jih bomo priporočili v Doktor 1A, imajo najboljše ordinacije ter ponujajo samo vrhunske zobozdravniške storitve. Poleg tega svoje delo opravljajo na pacientu prijazen način, saj prisluhnejo njegovim strahovom ter ga učinkovito pomirijo.

Še kako pomembno je tudi dejstvo, da boste lahko vse storitve opravili na enem mestu, in sicer brez dolgih čakalnih dob ter nadležnega prestavljanja terminov. Prepričani ste lahko, da bo celotna ekipa poskrbela za vaše prijetno počutje, saj je osebje strokovno in korektno ter mu ni vseeno za vas. Strah pred bolečino je tako povsem odveč!

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Pravno obvestilo o piškotkih