fbpx

Oblikovanje telesa

Oblikovanje telesa

Ste preizkusili že vse metode za oblikovanje telesa? Zdrava prehrana, diete, vadba, masaže, kozmetični preparati, ostale metode hujšanja in oblikovanja telesa nimajo več pravega učinka? Nikakor ne morete odpraviti maščobnih oblog in razmišljate o lepotni operaciji? Je vaš cilj, da se tokrat odpravljate na zadnjo bitko za lepo oblikovano telo?

Če z videzom vašega telesa niste zadovoljni in vas to ovira v vsakdanjem življenju, lahko veliko življenjsko spremembo dosežete z obiskom lepotnega kirurga.

Kopičenje trdovratnih maščobnih oblog, celulit, strije, raztegnjena in odvečna koža,… so najpogostejše težave večine žensk. Z večino od njih pa se vse bolj pogosto srečujejo tudi moški. Nezdravo življenje, staranje, kajenje, genetika, pogosto nihanje telesne mase, hormonska neravnovesja, bolezen, stranski učinki zdravil, stres.. to je le nekaj razlogov, ki vodijo v neskladnost telesa in naše nezadovoljstvo z obliko naše postave. Posledice so najpogosteje vidne na trebuhu, stegnih, zadnjici, prsih, tudi rokah in hrbtu, prav tako se spremembe odražajo tudi na obrazu.

Kaj je dobro vedeti pred odločitvijo za lepotni poseg oblikovanja telesa?
Posegi oblikovanja telesa so eni najpogostejših posegov v lepotni kirurgiji. Pred odločitvijo za estetski poseg je vsekakor najbolj pomembno, da se podrobno informirate, premišljeno izberete specializiranega kirurga, ki vas seznani o pripravi na poseg, poteku posega, okrevanju, možnih zapletih. Pred posegom se morata pogovoriti o vašem splošnem zdravstvenem in psihofizičnem stanju. Najbolj pomembno je, da se pogovorita o vaših pričakovanjih, ki se morajo skladati z realnimi možnostmi, ki jih ima lepotni kirurg.
Kakšne možnosti nam sploh ponuja lepotna kirurgija?

Neinvazivne metode oblikovanja telesa so metode brez večjih posegov v telo, lahko se opravljajo tudi v različnih dermatoloških centrih, wellness-ih, tudi kozmetičnih salonih. Pomembno je, da natančno vemo, komu prepuščamo naše telo. Invazivne metode so kirurški posegi, ki imajo za posledico brazgotine. Od vsakega posameznika je odvisno, ali bodo te bolj ali manj vidne.

NEINVAZIVNE METODE: terapija z ultrazvočnimi valovi (kavitacija), radiofrekvenco, infrardečo svetlobo in/ali vakuum-om, body-wrappingi, masaže…

lipoliza, liposukcija, abderoplastikaa lipoliza, spremembi življenjskega sloga težko odpraviti brez pomoči lepotnega kirurga..INVAZIVNE METODE: lipoliza (krio-, laserska, z visoko energetskim ultrazvokom in kavitacijo, inekcijska), liposukcija, abderoplastika (abdominoplastika), oblikovanje zadnjice, korekcija in dvig prsi, pomlajevanje nadlahti (brahioplastika),
“total body lift”.

Kako in kdaj se odločiti za lepotni poseg?
Če ste izčrpali že vse možnosti oblikovanja telesa, ste zdravi, vaša pričakovanja realna in si želite lepotnega posega, lahko s posegom dosežete izredne rezultate. V spodnji tabeli si oglejte nekaj dejstev o dveh posegih oblikovanja telesa, ki sta najpogosteje izvajana. Liposukcija se velikokrat opravlja v kombinaciji z ostalimi posegi oblikovanja telesa (odstranjevanjem odvečne kože). Če želite biti med poletnim dopustom pripravljeni razkazovati preoblikovano telo in je za to potrebna lepotna operacija, je skrajni čas za opravljanje posega pomlad (nekje do meseca maja).
Nimate prav veliko odvečne maščobe in kože, in vas bolj moti neravna, pomarančasta koža, celulit…
… bolj priporočljiv za vas bi bil manj invaziven poseg oblikovanja telesa, to je lipoliza. V primerjavi z liposukcijo je pri lipolizi okrevanje krajše in lažje. Izbran lepotni kirurg vam po pogovoru in pregledu svetoval in predlagal kater poseg, ali kombinacija posegov, bi bil najprimernejši za vas.
Je vaša koža ohlapna, neelastična? Ste v zadnjem času izgubili veliko število kilogramov? Kakšne so možnosti za oblikovanje telesa v tem primeru?
Izbrani kirurg vam lahko predlaga kombinacijo kirurških posegov (pogosto liposukcija + odstranjevanje odvečne kože), da bi se dosegel željen končni rezultat. Taki posegi so pogosti pri ženskah po porodih ali večji izgubi telesne teže. Oblikovanje trebuha, ki vključuje odstranjevanje odvečne kože, liposukcijo in korekcijo trebušnega mišičja, se imenuje ABDOMINOPLASTIKA. BRAHIOPLASTIKA je odstranjevanje kože nadlahti.
Za koga lepotni posegi oblikovanja telesa niso priporočljivi?
  • Za ljudi, ki liposukcijo, lipolizo in ostale posege oblikovanja telesa dojemajo kot metodo HUJŠANJA. Lipoliza in liposukcija sta metodi OBLIKOVANJA TELESA!
  • Za ljudi, ki imajo izkrivljena in nerealna pričakovanja od lepotnega kirurga in samega posega.
    Za ljudi, ki imajo prekomerno telesno težo in velika nihanja v telesni teži.
  • Za ljudi, ki imajo več bolezni, ki vplivajo na potek posega in okrevanje.
  • Posegi oblikovanja telesa se ne izvajajo na nosečnicah, odsvetuje se pri hormonskih nihanjih.
Pošljite povpraševanje sedaj!
Vse kar je potrebno storiti je to, da vpišite spodnje podatke.