fbpx

Očesna klinika

Očesna klinika

okulistična ambulanta
Očesna klinika Ljubljana je kraj, kjer so zaposleni oftalmologi oziroma okulisti in prostor, kamor hodijo ljudje, ki imajo motnje vida. Težave z vidom so danes pogosta motnja in zelo veliko ljudi je primoranih okulista obiskati letno ali celo bolj pogosto.

Očesna klinika rešuje motnje vida, kamor spadajo kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Vse naštete motnje so posledica nepravilne oblike očesnega zrkla ali nepravilne ukrivljenosti roženice – astigmatizem. Zaradi predolgega zrkla (motnjo kratkovidnosti) ali prekratkega zrkla ( motnja daljnovidnosti ) oko svetlobnih žarkov ne fokusira na mrežnico kot bi bilo najbolje, da le ti sliko okolice prenesejo do možganov. Mrežnica je del očesa – tkivo, ki je zadolženo za nastanek slike, ki jo vidimo. Center mrežnice je rumena pega in le ta je sposobna natančnega vida, ki ga uporabljamo pri branju, prepoznavanju obrazov in ostalem. Očesna klinika Ljubljana vam pomaga, da se motnje vida korigirajo. V primeru daljnovidnosti ali kratkovidnosti potrebujete očala ali leče z pozitivno oz. negativno dioptrijo, ki očesu pomagajo, da žarke pravilno fokusira. V primeru daljnovidnosti se ti lomijo za mrežnico namesto na njej, v primeru kratkovidnosti se ti lomijo pred mrežnico namesto na njej.

Očesna klinika Ljubljana navadno omogoča tudi nakup očal ali kontaktnih leč. Očala in kontaktne leče so pripomoček, ki omogočata da se vid v času njunega nošenja korigira in kot posledica le tega jasno in razločno vidimo slike ter predmete v okolici. Očesna klinika Ljubljana s svojo ekipo, ki navadno sestavlja medicinsko sestro in enega ali več okulistov, oftalmologov ali optimetristov poskrbi, da se vaš vid povrne v kar se da najboljše stanje in vam čim bolje služi.

Očesna klinika ima navadno sprejemni prostor, kjer vas sprejme medicinska sestra in vzame vašo zdravstveno izkaznico ter drugo dokumentacijo, npr. izvide od specialista. Očesna klinika Ljubljana ima poleg ambulante tudi optiko, kjer lahko kupite očala ali naročite kontaktne leče. V prijetnem prostoru na policah najdete očala različnih barv, oblik in velikosti. Očala vam poleg boljšega vida lahko služijo tudi kot lepotni pripomoček. Pri izbiri očal vam navadno svetuje in pomaga optik, ki ima z svetovanjem in barvnim usklajevanjem pri odločitvi za najbolj primerna očala že nekaj kilometrine.

Pošljite povpraševanje sedaj!
Z 1 povpraševanjem do 11 različnih ponudb za očesne klinike.
Do 3 kratne razlike med cenami za lasersko operacijo oči!
Pri Doktor 1A smo preverjali cene med ponudniki za lasersko odpravo očesne dioptrije in ugotovili, da je med najcenejšo operacijo (PRK) in najdražjo operacijo (Relex), kar 3 kratna razlika v ceni?
Zakaj so cene laserske odprave dioptrije tako različne?

Sodobna očesna klinika Ljubljana vam poleg korekcije vida z očali in kontaknimi lečami omogoča tudi lasersko korekcijo oči. Laserska operacija oči vam motnjo vida korigira za vedno in tako se od očal in kontaktnih leč lahko za vedno poslovite. Očesna klinika Ljubljana, ki omogoča lasersko odpravo dioptrije je sodobno opremljena in ima modernen laser ter ves potreben instrumentarij, ki omogoča izvajanje te precizne visokotehnološke operacije, ki vam lahko v celoti povrne nazaj vaš vid. Laserska operacija oči je kirurški postopek pri katerem se za izboljšanje vida uporablja hladen (ne-termalni) žarek svetlobe s katerim se nežno preoblikuje roženico— površina očesa. Z laserjem se odstranijo mikroskopski delci tkiva in roženica se izravna ( odpravi se kratkovidnost ) ali pa se ji poveča strmina ( odpravi se daljnovidnost) in/ali se zgladi njene neenakomernosti (za odpravljanje astigmatizma).

Na področju korekcijske očesne kirurgije so na voljo različni moderni pristopi, ki izboljšajo motnje vida. Najbolj uporabljeno in priljubljena metoda LASIK (lokalna keratomileuza s pomočjo laserja), PRK metoda (keratektomija) in Relex Smile metoda. Če te metode niso primerne, obstaja tudi možnost vstavljanja umetnih leč, ki se izvede prav tako z operacijo – kirurško. Implantantne leče (Visian ICL in Verisyse) so podobne kot kontaktne leče in so v letu 2004 prejele prvo odobritev FDA. Leče, ki so kirurško vsajene, so v osnovi primerne za visoko stopnjo kratkovidnosti. Če se uporabijo implantantne leče, vaša naravna leča očesa ostane na mestu. Obe vrsti leč imata dolgo zgodovino uporabe, v Evropi že več kot petnajst let.

Refraktivna menjava leč je še eden od notranjih očesnih postopkov, pri katerem se laserja ne uporablja. Refrakrivna menjava leč je zelo podobna operaciji katarakte. Vendar pa namesto odstranitve naravne leče očesa, ki je zaradi tvorjenja katarakte postala motna, RLE vključuje odstranjevanje jasne naravne leče, ki se jo zamenja z umetno lečo drugačne oblike in tako se običajno zmanjša ali odstrani visoko stopnjo daljnovidnosti. RLE je možnost za korekcijo drugih težav z vidom, kot je na primer kratkovidnost. Vendar pa v primerjavi z drugimi vrstami postopkov korekcije vida, pri RLE obstaja višja stopnja tveganja zaradi zapletov. Iz tega razloga se RLE običajno uporablja samo v primeru, ko je potrebna močna korekcija vida.

Očesna klinika Ljubljana in okulist, ki bo izvedel operacijo so vam na voljo za vaša vprašanja in razrešitev morebitnih pomislekov. Laserska korekcija vida LASIK običajno traja manj kot eno minuto, medtem ko celoten postopek traja približno petnajst minut za posamezno oko. Očesna klinika Ljubljana in njihovo osebje bodo poskrbeli, da bo operacija za vas kar se da prijazna in neboleča. V oko vam bodo vstavili anestetične kapljice in zdravnik bo začel z operacijo. Laserska operacija oči PRK traja samo petnajst minut. Med posegom ste budni, vaš očesni kirurg pa vam lahko ponudil blago oralno pomirjevalo, ki vam bo pomagalo, da se sprostite. Pri posegu LASIK bo kirurg na prvem sloju roženice ustvaril tanko režo, jo odmaknil in z laserjem odstranil nekaj tkiva roženice, nato pa bo režo namestil na svoje mesto. Pri posegu PRK se reža ne ustvari, laser enostavno odstrani zunanji sloj roženice, ki se po operaciji zaraste. Očesna klinika Ljubljana vam je na voljo za informacije in pomoč tudi po operaciji.

VGRADNJA ZNOTRAJOČESNE LEČE
Ali je laserska operacija dioptrije varna?

Organizacija FDA posega LASIK in PRK prepoznava kot varna in učinkovita. Pri laserski korekcija vida se uporablja hladen (ne-termalni) žarek svetlobe, ki je računalniško nadzorovan. Kirurg laser vklopi in ga lahko kadarkoli izklopi. Za zmanjševanje tveganja za napake je prisotnih veliko varoval.

Na voljo vam je 14 klinik v Sloveniji in na Hrvaškem, ki opravljajo različne metode laserske operacije oči. Okulistična ambulanta vam bo pomagala do izboljšanega vida. Na voljo vam je brezplačen posvet pri zdravniku (v primeru posega), kjer vam bodo pregledali oči in povedali ali ste primeren kandidat. Če kontaktirate okulista preko Doktor 1a vam nudimo dodatne popuste.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Pravno obvestilo o piškotkih