fbpx

Okulist Ljubljana

Okulist Ljubljana

okulistična ambulanta

Okulist Ljubljana – obstaja več okulističnih ponudnikov v Ljubljani, ki zagotavljajo redne očesne preglede. Okulist Ljubljana oz. več okulistov bodo na temeljitem okulističnem pregledu pregledali veliko več, kot le dioptrijo za očala oziroma kontaktne leče – če jih seveda nosite. Poleg tega bodo skrbno preverili tudi to, ali vaše oči trpijo zaradi katere očesne bolezni.

Prav tako bodo ocenil, kako vaši očesi delujeta skupaj, ugotovil pa bo tudi to, kakšen pokazatelj splošnega zdravstvenega stanja so vaše oči. Tako so okulisti po navadi prvi, ki odkrijejo določene sistemske bolezni, ki so kronične. Pri tem mislimo na primer na visok krvni tlak ali pa na sladkorno bolezen.

Okulistični pregled potrebujejo stari in mladi

Okulist Ljubljana oz. okulistični ponudniki v Ljubljani bodo opravili temeljite okulistične preglede, ki je pomemben del preverjanja zdravstvenega stanja ljudi. Odrasli prav gotovo potrebujejo redne očesne preglede, saj se z njihovo pomočjo redno posodablja dioptrija in ugotavljajo morebitne zgodnje očesne bolezni, kamor sodita na primer siva mena ali starostna degeneracija rumene pege.

Tudi otroci še kako nujno potrebujejo pregled, ki ga opravi okulist Ljubljana oz. več okulističnih ponudnikov, saj je le-ta pomemben za normalni razvoj vida. Ste vedeli, da je vid tesno povezan z učnim procesom? Tako imajo otroci, ki jih pestijo še neodkrite težave z očmi, zelo pogosto težave s pisanjem šolskih nalog. Na takšne ali drugačne težave z vidom pri otrocih moramo biti res precej pozorni, saj se otroci zaradi slabšega vida sploh ne pritožujejo, ker mislijo, da vidijo normalno.

Vabimo vas, da se pri iskanju okulistične storitve v Ljubljani obrnete na Doktor 1A. V agenciji smo zavezani poslanstvu, da ljudem čim hitreje pomagamo do optimalne zdravstvene storitve, in sicer tako, da na podlagi skrbno pripravljenih anket ocenjujemo zadovoljstvo strank, ki so opravile storitev pri naših ponudnikih. Prav tako se trudimo, da imamo v svoji ponudbi okuliste z ugodnimi cenami, ki seveda nikakor ne vplivajo na kakovost njihovih storitev. Tako vam lahko zagotovimo dodatne popuste, kot bi jih dobili sami, če bi se na ponudnika obrnili direktno.

Pošljite povpraševanje sedaj!
Z 1 povpraševanjem do 11 različnih ponudb okulistov.
očesna ambulanta ljubljana


Kaj vse bo pregledal okulist Ljubljana oz. več okulističnih ponudnikov?

Omenili smo že, da vsekakor ne bodo opravili le pregleda, s katerim se določa dioptrija za očala ali kontaktne leče. Preverili bodo tudi to, da nimate kakšne določene očesne bolezni, ki lahko pripelje tudi do izgube vida. Pa si poglejmo, katere so najpogostejše očesne bolezni.

  • Najpogostejše očesne bolezni so seveda dioptrijske napake, kot so daljnovidnost, kratkovidnost in astigmatizem. Te napake lahko okulisti v Ljubljani na učinkovit način odpravijo tako, da predlaga ustrezna korekcijska očala, kontaktne leče ali pa opravi operacijo.
  • Škilavost ali strabizem po domače predstavlja odklon oziroma obračanje očes. Okulist preveri, ali sta obe očesi poravnani in če skupaj dobro sodelujeta. V nasprotnem primeru bo ustrezno ukrepal, saj škiljenje povzroča težave pri zaznavanju globine in lahko vodi tudi v ambliopijo. Škiljenje se ponavadi zdravi na način, da okulist za nekaj časa prekrije zdravo oko.
  • Ambliopija je pojav, ko so oči obrnjene ali pa imata očesi drugačno dioptrijo. Zaradi tega možgani nekako odklopijo sliko obrnjenega ali zamegljenega očesa. V primeru, da te bolezni ne zdravimo, se začne zavirati razvoj vida na očesu, to pa lahko vodi v trajno poškodovanost očesa.
  • Poznamo tudi težave, ko obe očesi ne sodelujeta med sabo, kljub temu da so oči poravnane. Pri tem pride do binokularnega vida, ki lahko vodi do glavobolov, napora v očeh in številnih drugih težav. Te težave pa vplivajo na branje in druga opravila, ki jih opravljamo od blizu.
  • Poznamo še številne druge očesne bolezni, kot sta na primer glavkom in diabetična retinopatija, ki v svoji zgodnji fazi sploh ne kažeta nobenih simptomov. Zato bo okulist Ljubljana oz. več ponudnikov v Ljubljani, temeljito preverili oči od zunaj in znotraj ter iskali morebitna zgodnja znamenja te bolezni. Če se bolezen odkrije dovolj zgodaj, se po navadi precej zniža tveganje za to, da bi bile posledice trajne.

Okulist Ljubljana oz. okulisti v Ljubljani pa lahko odkrijejo tudi nekatere druge bolezni, in sicer tako, da preveri mrežnico in krvne žilice v očesih. Omenili smo že, da lahko tako odkrije na primer posledice sladkorne bolezni, visokega krvnega tlaka ali holesterola in podobno.

VGRADNJA ZNOTRAJOČESNE LEČE
Doktor 1A – vaša najhitrejša pot do vrhunskega optika!

Doktor 1A je zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov. Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane zdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde optimalno samoplačniško zdravstveno storitev.

Potrebujete okulističen pregled tudi vi? Vas muči slabši vid, morda katera izmed naštetih očesnih bolezni? Obrnite se na nas! Pri Doktor 1A lahko svojega okulista izbirate med 3 ponudniki okulističnih storitev. Nahajajo se na Hrvaškem. Nudimo tudi garancijo na zadovoljstvo!

Samo preverjanje vida nikakor ni dovolj

Preverjanje vida vsebuje samo določene presejalne teste, s katerimi okulisti v Ljubljani lahko ugotovi, pri kom se lahko razvijejo določene težave z vidom. Pri tem ne smemo pozabiti, da te kratke teste izvajajo pediatri, zdravstveni tehniki in ostali zdravstveni delavci. Tudi pregled oči, ki ga potrebujete za opravljanje vozniškega izpita, sodi v to kategorijo. Preverjanje vida torej nikakor ni zamenjava za specialističen pregled oči, ki ga izvajajo optiki v Ljubljani. Le-ta opravi zares temeljit pregled oči, saj njegovo testiranje zajema vse vidike vida. Glede na pridobljene rezultate bo potem očesni zdravnik predlagal ustrezno zdravljenje.

Tako vas bo po opravljenem testiranju okulist Ljubljana oz. različni ponudniki okulističnih storitev najprej seznanili z rezultati. Odvisno od tega, kakšna je diagnoza, vam bo predpisali ustrezna korekcijska očala ali kontaktne leče. Če bo naletel na očesno bolezen, pa bo poskrbel za ustrezno terapijo ali morebitno operacijo.

Doktor 1A bo vaša najboljša odločitev!

Specialisti okulisti, ki vam jih bomo priporočili v Doktor1A, imajo očesne ordinacije, katere so ocenili pacienti posegu kot pozitivne.

Naj še enkrat poudarimo številne prednosti:

  • Izbirate lahko med 3 preverjenimi ponudniki okulističnih storitev na osnovi anket ljudi, ki so poseg že opravili.
  • Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!
  • Ne odlašajte, svojo ponudbo oddajte še danes!