fbpx

Laserska korekcija vida

Laserska korekcija vida
PRK
Rešitev je laserska korekcija vida. Pomembno je, da izberete zaupanja vreden očesni center, ki bo uspešno opravil operacijo.
Metode

Na področju korekcijske očesne kirurgije poznamo različne pristope za izboljšanje vida – od laserskega preoblikovanja očesne površine LASIK (lokalna keratomileuza s pomočjo laserja) , PRK (keratektomija) in Relex Smile metoda. Če niste kandidat za nobeno od danih metod, obstaja možnost za kirurško vstavljanje umetnih leč. Vse to so različne metode, ki imajo vsaka svoje prednosti ter slabosti.

Do 3 kratne razlike med cenami za lasersko operacijo oči!

Pri Doktor 1A smo preverjali cene med ponudniki za lasersko odpravo očesne dioptrije in ugotovili, da je med najcenejšo operacijo (PRK) in najdražjo operacijo (Relex), kar 3 kratna razlika v ceni!

Zakaj so cene laserske odprave dioptrije tako različne?

– veliko očesnih centrov ne vlaga veliko v nakup nove opreme, ter ne investira v oglaševanje in si posledično verjetno zato lahko privoščijo nižje cene operacij

– nekatere metode operacije se med sabo razlikujejo že v potrošnemu materialu, ter v vrednosti opreme (laserja) s katerim doktor opravi lasersko operirajo oči. Novejši laserji so lahko dražji in zato posledično tudi operacija stane več, kar pa še ne pomeni boljše oz. kvalitnejše operacije.

Koliko časa traja poseg LASIK in PRK?
Laserska korekcija vida LASIK običajno traja manj kot eno minuto, medtem ko celoten postopek traja približno petnajst minut za posamezno oko. V oko vam bodo vstavili anestetične kapljice in zdravnik bo začel z operacijo. Laserska operacija oči PRK traja samo petnajst minut. Med posegom ste budni, vaš očesni kirurg pa vam lahko ponudi blago oralno pomirjevalo, ki vam bo pomagalo, da se sprostite. Pri posegu LASIK bo kirurg na prvem sloju roženice ustvaril tanko režo, jo odmaknil in z laserjem odstranil nekaj tkiva roženice, nato pa bo režo namestil na svoje mesto. Pri posegu PRK se reža ne ustvari, laser enostavno odstrani zunanji sloj roženice, ki se po operaciji zraste.
laserska korekcija vida
Kdo je primeren kandidat za lasersko korekcijo vida?

Pri svojem oftalmologu boste opravili temeljit očesni pregled s katerim boste ugotovili ali je laserska korekcija vida primerna za vas. Preko strani Doktor 1A vam za brezplačen pregled pri oftalmologu ponujamo tudi popust pri operaciji. Oftalmolog bo pri pregledu uporabil napravo, ki se imenuje topograf roženice, s pomočjo katerega bo vaše oči fotografiral in ustvaril elektronski zemljevid vaših oči. Kirurg bo za doseganje najboljših rezultatov ta zemljevid uporabil za načrtovanje vaše operacije.

Ali je laserska korekcija vida boleča?

Laserska korekcija vida ni boleča. Med posegom LASIK ali PRK bolečin ne boste čutili, ker boste prejeli anestetične očesne kapljice. Če to ne bo zadostovalo, boste prejeli dodatna protibolečinska zdravila. Mnogo pacientov po postopku LASIK poroča samo o nelagodju v očeh dan ali dva dni po operaciji. Več nelagodja boste občutili po posegu PRK, saj se pri tem postopku odkrivajo globlji sloji roženice. Preden boste po postopku PRK dosegli jasen in udoben vid, se morajo zaščitne površinske celice regenerirati in prerasti zdravljeno mesto. Ta proces pa lahko traja teden ali dva, včasih pa tudi dlje. Večina oseb, na katerih je bil opravljen poseg LASIK, se lahko na svoje delovno mesto vrne naslednji dan. Pri posegu PRK pa veliko kirurgov priporoča vsaj dva do tri dni počitka.

Ali je laserska korekcija vida varna? Kakšna so tveganja?
Laserska korekcija vida je varna. Organizacija FDA posega LASIK in PRK prepoznava kot varna in učinkovita. Pri laserski korekcija vida se uporablja hladen (ne-termalni) žarek svetlobe, ki je računalniško nadzorovan. Kirurg laser vklopi in ga lahko kadarkoli izklopi. Za zmanjševanje tveganja za napake je prisotnih veliko varoval. Priporočamo vam, da obiščete stran Doktor 1A, kjer boste našli še dodatne informacije o operaciji. Na voljo vam je 14 klinik v Sloveniji in na Hrvaškem. Prav tako imate možnost brezplačnega pregleda pri zdravniku (v primeru posega), ki vam bo pregledali oči in povedal ali ste primeren kandidat za operacijo. Če kontaktirate okulista preko Doktor 1a vam nudimo dodatne popuste.
Pošljite povpraševanje sedaj!

Z 1 povpraševanjem do 15 različnih ponudb za lasersko korekcijo vida.