fbpx

Astigmatizem

Astigmatizem

MONOFOKAL
Za preverjanje, če imate astigmatizem, prosimo, rešite ta test med sedenjem pred računalnikom. Namen tega testa je s pomočjo spodnje slike določiti, če so vse napere na kolesu enako črne.
1

Pokrijte svoje levo oko in glejte v spodnjo sliko in opazujte črte, ki povezujejo števila 1, 3, 5, 7, 9 in 11.

2

Poskusite določiti, če je kateri del črte videti temneje in/ali bolj črno. Če je odgovor da, je možno da imate astigmatizem.
3
Pokrijte svoje desno oko in ponovite koraka 1 in 2.
astigmatizem
Astigmatizem je refrakcijski problem, ki se ga da popraviti z očali ali kontaktnimi lečami in običajno povzroča zamegljenost v eno stran močneje kot v druge. Lahko je tudi vzrok za glavobole in utrujenosti oči. Ponavljamo, to je samo preprosto testiranje in možno je, da imate astigmatizem tudi če so črte videti enako črne. Nasprotno pa je možno tudi, da nimate astigmatizma tudi če so črte videti neenako črne. Prosimo, dogovorite se za profesionalni pregled oči, da se dokončno prepričate.
Zdravje oči

To je hiter test, ki ga lahko opravite in vam morda razkrije, če imate težavo z zdravjem oči torej astigmatizem. Za ta test morate nositi svoja bralna očala (če jih imate) in morate sedeti za računalnikom.

Med gledanjem naslednje mreže si prosimo zastavite naslednja vprašanja:

1
Ali vidite črno točko v sredini grafikona?
2
Med zadrževanjem fokusa svojega pogleda na črni točki v sredini, ali lahko vidite vse štiri strani kvadrata?
3
Med zadrževanjem fokusa svojega pogleda na črni točki v sredini, ali lahko vidite vse črte znotraj kvadrata? Opazite prekinitve, luknje, pike ali zamegljenost?
4
Med zadrževanjem fokusa svojega pogleda na črni točki v sredini, ali so vse črte popolnoma vodoravne in navpične? Je vsak kvadrat enako velik?
5
Med zadrževanjem fokusa svojega pogleda na črni točki v sredini, ali lahko vidite gibanje določenih linij ali vibrirajoče črte?
astigmatizem
To je dober test za redno izvajanje. Nemudoma obvestite svojega zdravnika, če ste opazili kakšne nenavadne odzive na ta test saj lahko to pomeni, da imate astigmatizem. Vsak, ki so mu bile diagnosticirane težave z mrežnico ali rumeno pego (makulo), bi moral ta test opravljati dnevno, da preveri kakršne koli spremembe v videnju te mreže.
Pošljite povpraševanje sedaj!

Pridobite neobvezujočo ponudbo 9 očesnih centrov.

Pokličite na brezplačno telefonsko številko