fbpx

ZOBNI VSADKI

Zobni vsadki

Zobni vsadki so vijaki iz biokompatibilnih kovin ali keramike, ki so podobni zobnim koreninam. Danes prevladujejo tisti zobni vsadki, ki so zgrajeni iz čistega titana. Titan se namreč zraste s kostjo brez vmesnega sloja, ta proces se imenuje osteointegracija. Postopek se izvaja z nekaterimi posodobitvami že od sredine 20. stoletja. Poleg titana je material lahko tudi zlitina titana in cirkonija, uporabljajo pa se tudi nekatere keramike.

Vsi ti materiali so prijazni do tkiva, zato ne povzročajo preobčutljivosti ali alergijskih reakcij. Zobni vsadki so običajno cilindrični ali rahlo konični vijaki v obliki zobne korenine, dolgi od 4 do 14 milimetrov. V notranjosti imajo zobni vsadki majhen notranji navoj, ki omogoča povezovanje med vsadkom in protetičnim nadomestkom. Protetični nadomestki so lahko prevleke, mostički ali proteze.

Zobni vsadki so namenjeni vsem, ki si želijo nadomestiti manjkajoče zobe. Obstajajo sicer določene omejitve za ljudi s sladkorno boleznijo, nezaželeno je tudi močno kajenje. Na mestu, kjer manjkajo zobje, mora biti na voljo dovolj kosti, v katero se bodo zasidrali zobni vsadki. Z njimi boste izboljšali svoj videz in govor, se z lahkoto prehranjevali ter na enostaven način poskrbeli tudi za higieno ustne votline. Zobni vsadki so torej temelj za nov zob, ali celo za postavitev celotne ustne fiksne proteze (all on 4, all on 6).

Zobni vsadki so namenjeni vsem, ki želijo nadomestiti manjkajoči zob

Ste vedeli?
Zobni aparati so tako pomembni prav zaradi tega, ker omogočajo vodeno izrast zob, pomagajo pri rasti čeljustnice, urejajo prostorske nepravilnosti zob in tako naprej.

Že veste, kako do kakovostnih zobnih vsadkov?

Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov. Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane zobozdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško zdravstveno storitev za zobne vsadke!

IMPLANTOLOGIJA

Zobni vsadki – implantologija je veja dentalne medicine, ki s svojimi metodami uspešno nadomešča posamezne zobe. Je sodobnejša veja dentalne medicine, ki je v sredini prejšnjega stoletja naredila revolucijo v zobozdravstvu. Prednost zobnih vsadkov je tudi v tem, da ne povzročajo alergij in so prijazni našemu telesu. V sodobni implantologiji beležijo kar 95 % uspešnost, seveda ob pravilni diagnostiki in sodelovanju pacienta. Četudi se v manjšem odstotku pojavi neuspešnost, je mogoče postopek čez nekaj časa ponoviti. Najpogostejši razlogi za neuspešnost zobnega vsadka so: infekcija, razpad kosti ob vsadku, slabo vzdrževanje ustne higiene, kajenje, jemanje nekaterih zdravil. Prednost zobnih vsadkov je tudi v tem, da ob dobri diagnozi gostote zobne kosti ni starostne omejitve pri vgradnji vsadka. Zobni vsadki pa imajo ob pravilni negi in rednih zobozdravstvenih pregledih skorajda doživljenjsko dobo.

Zobni vsadek

Zobni vsadki – CENA

Zobni vsadki cena – na ceno vpliva več dejavnikov. Na eni strani so uveljavljeni proizvajalci (Straumann, Osstem Hiossen, Nobel Biocare, Zimmer, Biomet, Astra tech in drugi. Vsi ti imajo patentirano proizvodnjo z mnogimi testiranji in velikim odstotkom uspešnosti vgraditve. Na drugi strani pa obstajajo generični proizvajalci – posnemovalci, ki nimajo toliko izkušenj pri sami izdelavi, morda ne opravijo velikega števila testiranj in so lahko manj zanesljivi. Seveda to ne drži v vseh primerih. Zobni vsadki cena – obstajajo tudi ponaredki, ki običajno izvirajo iz Azije in Južne Amerike.

Mogoče jih je dobiti že za nekaj deset evrov. Za to proizvodnjo navadno ni potrebnih testiranj; zobni vsadek se ne zraste dobro s kostjo, težave lahko nastanejo tudi pri nadgradnji, poročali pa so tudi o problematični nadgradnji z zobno krono. Ne glede na to, katerega proizvajalca ponudi zobozdravnik (izogibati se je potrebno le nepreverjenih) – je najpomembnejše za uspeh pri zobnih vsadkih ravno izkušenost, spretnost implantologa oz. zobozdravnika. Zobni vsadki cena torej zavisi od več dejavnikov.

Veliko pacientov zmotno misli, da je zobni vsadek ali implantant že celoten zob. Pa ni tako. Zobni vsadki so zgolj predpriprava, temelj, na katerega se pritrdi poseben element, imenovan abutment.

Zobni vsadki cena: nekateri pacienti so poročali, da so jim ponudili zelo dobro ceno za implantant, celo z vgradnjo, za dobrih sto evrov. Pri takšnih ponudbah je potrebno biti previden, dobro raziskati, kakšne materiale uporabljajo in kaj je vključeno v ceno.
Zobni vsadki cena – pri posvetu se je nujno pozanimati, zakaj se implantolog odloča za določene zobne vsadke. Zobni vsadki cena – razpon je med ponudniki lahko kar precejšnji, od približno 160 evrov do 800 evrov.

Doktor 1A vam omogoči brezplačen pregled in popoln posvet – zobni vsadki, zobni vsadki cena.

Zobni vsadki cena – implantant, nadgradnja – abatment, zobna krona
Zobni vsadki cena – kolikšna bo torej cena vsadka, nadgradnje in zobne krone? Raziskava kažejo, da se cene gibljejo od 800 – 1500 eur. Doktor 1A je opravil nalogo namesto vas, pošljite povpraševanje in prejeli boste več različnih ponudb za zobne vsadke.

Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov. Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane zobozdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško zdravstveno storitev.

Doktor 1A – prava pot do ustreznega skrbnika vaših zob!

Naj še enkrat poudarimo vse prednosti, ki vam jih omogoča agencija Doktor 1A (zobni vsadki, zobni vsadki cena).

ŠIROKA PONUDBA

Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravstvenih storitev.

BREZPLAČEN PREGLED in POPUST

Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.

NEBOLEČ POSEG

Zagotavljamo vam neboleč poseg. 

BON V VREDNOSTI 100€

Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Implantati omogočijo da se ponovno smejite!