Zobni vsadki

zobni vsadki

Zobni vsadki so vijaki iz biokompatibilnih kovin ali keramike, ki so podobni zobnim koreninam. Danes prevladujejo tisti, ki so zgrajeni iz čistega titana. Titan se namreč zraste s kostjo brez vmesnega sloja, temu procesu pravimo osteointegracija. Poleg titana je material lahko tudi zlitina titana in cirkonija, uporabljajo pa se tudi nekatere keramike.

Vsi ti materiali so prijazni do tkiva, zato ne povzročajo preobčutljivostnih ali alergijskih reakcij. Zobni vsadki so običajno cilindrični ali rahlo konični vijaki v obliki zobne korenine, dolgi od 4 do 14 milimetrov. V notranjosti imajo zobni vsadki majhen notranji navoj, ki omogoča povezovanje med vsadkom in protetičnim nadomestkom. Protetični nadomestki so lahko prevleke, mostički ali proteze.

Zobni vsadki so namenjeni vsem, ki si želijo nadomestiti manjkajoče zobe. Obstajajo sicer določene omejitve za ljudi s sladkorno boleznijo, nezaželeno je tudi močno kajenje. Na mestu, kjer manjkajo zobje, mora biti na voljo dovolj kosti, v katero se bodo zasidrali zobni vsadki. Z njimi boste izboljšali svoj videz in govor, se z lahkoto prehranjevali ter na enostaven način poskrbeli tudi za higieno ustne votline.

Že veste, kako do kakovostnih zobnih vsadkov?

Doktor 1A je prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov. Agencija deluje na osnovi zanesljivih virov ter priporoča izključno izbrane zobozdravnike ter ustanove. Le-ti morajo ustrezati najstrožjim kriterijem, ki jih postavlja omenjena agencija. Doktor 1A pacientu pomaga, da zase najde najboljšo samoplačniško zdravstveno storitev za zobne vsadke.

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Na osnovi tega vam bomo poslali seznam s kar 10 vrhunskimi zobozdravniki, ki se nahajajo v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem. Zobozdravniki, ki vam jih bomo priporočili v Doktor 1A, imajo najboljše ordinacije ter ponujajo samo vrhunske zobozdravniške storitve. Še kako pomembno je tudi dejstvo, da boste lahko vse storitve opravili na enem mestu, in sicer brez dolgih čakalnih dob ter nadležnega prestavljanja terminov.

Še ena posebna prednost. Doktor 1A vam zagotavlja BREZPLAČEN prvi pregled, kjer bodo zobozdravniki pregledali vaša usta in zobe, ter vam strokovno svetovali, katere storitve potrebujete. Za vas si bodo vzeli dovolj časa ter se dogovorili za termin, ki vam bo najbolj ustrezal. Nato pa bodo poskrbeli za to, da bo poseg vstavljanja vsadkov opravljen na najvišjem nivoju, brez bolečin in kar se da hitro.

zobni vsadki ljubljana

Izpolnite obrazec in prejeli boste 17 neobvezujočih ponudb Doktor 1A zobozdravnikov. 

Ime in priimek (obvezno)

Elektronski naslov (obvezno)

Telefonska številka

Vaše sporočilo

 Strinjam se s splošnimi pogoji. (označite okence)

Zobni vsadki so primerni za nadomeščanje posameznega zoba ali več manjkajočih zob

 • Zobni vsadki lahko tako nadomestijo en sam zob. Pri tem zobni vsadek nadomesti korenino manjkajočega zoba. Na ta način se izognemo brušenju zdravih sosednjih zob.
 • Zobni vsadki lahko nadomestijo večje število zob. Pri tem se prav tako izognemo brušenju sosednjih zdravih zob ali izdelavi delne snemljive proteze. Ohrani se tudi čeljustna kost.
 • Nenazadnje pa zobni vsadki lahko nadomestijo vse zobe v čeljusti. Pri tem imamo na voljo fiksno rešitev, kjer zobni vsadki nosijo fiksni mostiček v brezzobi čeljusti. Estetsko in natančno izdelan fiksni mostiček na vsadkih izboljša žvečno funkcijo, poleg tega pa vpliva tudi na obraz. Druga možnost je snemljiva rešitev, kjer se zobna proteza, podprta z zobnimi vsadki, zelo dobro prilega in je bolj stabilna od navadne proteze. Protezo se lahko sname, kar omogoča dobro ustno higieno.

Kako hitro in učinkovito do zobozdravnika implantologa? Doktor 1A bo zagotovo vaša najboljša odločitev!

 • Izbirate lahko med bogato ponudbo zanesljivih in preverjenih slovenskih ter hrvaških ponudnikov zobozdravniških storitev.
 • Posebej naj poudarimo še to, da vas čakata BREZPLAČEN prvi pregled ter ekskluziven 20 % popust! Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se pri ponudniku naročili direktno.
 • Zagotavljamo vam NEBOLEČ poseg.
 • Želite še več? Po opravljeni storitvi izpolnite anketo o zadovoljstvu pacientov ter si prislužite bon v vrednosti 100 € iz ponudbe Doktor 1A!

Pošljite svoje povpraševanje zdaj!

Kriteriji za prejem zobnih vsadkov:

 • Primarna ocena stanja. Tu gre za analizo realnega stanja v ustni votlini, preveri se možnost postavitve določenega protetičnega nadomestka. Zobozdravnik implantolog skuša čim bolj uskladiti pacientove želje z dejansko situacijo.
 • Kirurška analiza splošnega zdravstvenega stanja pacienta. Za poseg je primerna vsaka oseba, ki je v dobri zdravstveni kondiciji, ki ima zdravo čeljustno kost ter je brez vnetnih procesov v ustni votlini.
 • Tretji kriterij pa zajema vse pridobljene informacije. Na podlagi morfologije kosti se določi število vsadkov ter njihov položaj.

Zobni vsadki se lahko po izgubi ali puljenju zobov vstavijo takoj ali čez določen čas. Takojšnja namestitev se lahko izvede le v primeru, da po izdrtju zoba alveola ni vneta. Zgodnja namestitev poteka nekako od 4 do 8 tednov po puljenju zob, obstaja pa tudi kasnejša namestitev, in sicer 3 do 4 mesece po puljenju. Tu je mehko tkivo že ozdravljeno, kost pa se začne celiti. Nenazadnje pa lahko namestitev poteka tudi veliko bolj pozno, po šestih mesecih ali več. Takrat poteka v popolnoma zaceljeni kosti.

Zobni vsadki – kako poteka njihova namestitev?

 1. Načrtovanje zdravljenja. V tej fazi se obnovijo naravni zobje in pozdravijo bolezni obzobnih tkiv. Potrebno je narediti načrt zdravljenja, pregled pa vključuje oceno celotne ustne votline.
 2. Sledi kirurški postopek, ki poteka v lokalni anesteziji. Zobozdravnik implantolog prereže dlesen, odgrne reženj ter s posebnimi svedri pripravi čeljust. V kost izvrta luknjo, ki ustreza obliki vsadka, nato privije zobni vsadek. Sluznico lahko zašije preko vsadka ali okrog vsadka, celoten postopek pa traja od 30 minut do 2 ur.
 3. Celjenje oziroma ostointegracija. Zobozdravnik po približno 10 dnevih opravi kontrolo rane ter odstrani šive. Po 4 do 8 tednih je od 60 do 90 odstotkov vsadka povezanega s kostjo.

Doktor 1A – prava pot do ustreznega zobnega implantata!

Seveda vam zobni vsadki ne bodo prav nič pomagali, če vam jih ne bodo izdelali vrhunski implantologi, saj morajo biti popolnoma prilagojeni vašim ustom. A kje najti takšne specialiste? Vabimo vas, da se pri iskanju najboljše implantološke storitve obrnete na našo odlično agencijo Doktor 1A.

V agenciji smo zavezani poslanstvu, da ljudem čim hitreje pomagamo do najboljše zdravstvene storitve, in sicer tako, da na podlagi skrbno pripravljenih anket ocenjujemo zadovoljstvo strank, ki so opravile storitev pri naših ponudnikih. Prav tako se trudimo, da imamo v svoji ponudbi zobozdravnike z ugodnimi cenami, ki seveda nikakor ne vplivajo na kakovost njihovih storitev. Tako vam lahko zagotovimo kar 20 % nižjo ceno, kot bi jo dobili sami, če bi se na ponudnika obrnili direktno. Garancija na zadovoljstvo je tako brez dvoma zagotovljena!

Oddajte svoje povpraševanje takoj!

Zobni vsadki 5.00/5 (100.00%) 1 vote